Projecten binnen de opleiding Finance & Control

“Ik heb mij, voordat ik een opleiding koos, goed georiënteerd op wat ik leuk vond. Dat waren met name de vakken economie, M&O en wiskunde en daar past de opleiding Bedrijfseconomie perfect bij. Sinds ik de opleiding volg heb ik nooit getwijfeld over mijn keuze. 

Student Company
In het tweede jaar van de opleiding ga je aan de slag met een Student Company. Een Student Company is een bedrijf dat wordt opgericht met studenten van verschillende opleidingen binnen de Academie voor Economie.

Mijn projectgroep bedacht een theepoppetje van Leuntje en Merien, twee Zeeuwse cartoonfiguurtjes. Dit theepoppetje hangt met de armpjes rond de rand van het glas, zodat de thee in het water kan trekken. De tekenaar van Leuntje en Merien woont bij mij in het dorp en was bereid een ontwerp voor ons te maken.

Door middel van een 3D-printer hebben we uiteindelijk 400 theepoppetjes geprint. Heel veel mensen vonden het een leuk product en uiteindelijk hebben we met de verkoop zelfs winst gemaakt. Omdat het productieproces erg intensief was, hebben we het bedrijf uiteindelijk niet voortgezet. Als we het bedrijf voort wilden zetten, dan hadden wij een efficiëntere manier van produceren moeten bedenken.

Omdat je binnen een student company werkt met verschillende mensen, leer je hoe het werken in een bedrijf is en hoe verschillende mensen in een groep werken. Mijn rol binnen het bedrijf was die van financieel adviseur. Van te voren maakte ik onder andere een kostprijscalculatie en ik rekende uit wat de te verwachten omzet was, wat daarvan winst was en wat we aandeelhouders uiteindelijk konden gaan uitkeren.”

Lees meer over de opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) aan de HZ