Pedagogiek: Wout over de opleiding

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Pedagogiek aan de HZ?
“Na mijn mbo-opleiding Onderwijsassistent ben ik op de HZ gestart bij de opleiding tot Leraar Basisonderwijs, maar na de eerste periode ben ik overgestapt naar de opleiding Pedagogiek. Ik merkte al snel dat ik het één-op-één contact leuker vond, dat vond ik terug in de opleiding Pedagogiek. Ik heb graag contact met verschillende mensen en als ik hen kan helpen maakt dat het nog beter."

Wat houdt de opleiding Pedagogiek in?
"De opleiding Pedagogiek is heel breed. Ik leer er over de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot 23 jaar, dit maakt het gevarieerd en interessant. Door middel van mijn minor Opvoedcoach kon ik meer kennis opdoen binnen dit  vakgebied. Deze minor gaf mij de kans om meer te leren over een specifiek onderwerp. Ik krijg bijvoorbeeld lessen over het maken van behandelplannen, methodieken, interventies en over het in beeld brengen van wat er allemaal speelt en ik leer observeren."

Waar zie jij jezelf in de toekomst?
"Ik wil graag in een gesloten inrichting gaan werken. Dit omdat ik het interessant vind om met mensen te werken die buiten beeld vallen, die buiten de boot vallen of niet weten hoe ze uit bepaalde situaties kunnen komen. Deze situaties kan hen voor het leven tekenen. Ik wil graag een bijdrage leveren in het zoeken naar handvaten of oplossingen om deze situaties te verbeteren. Om hier ervaring op te doen ga ik in een gelijke instelling mijn afstudeeronderzoek uitvoeren.”

Lees meer over de opleiding Pedagogiek aan de HZ.

Gerelateerd

Hasmik

Vierdejaarssstudent Engineering

“Doordat Engineering heel breed is, hoefde ik niet meteen een specifieke keuze te maken.”

Lees het hele verhaal van Hasmik

Saïd

Sportkunde

“Ik kreeg vanuit school een aangepast studieprogramma zodat ik mijn sportcarrière zo goed mogelijk kon combineren.”

Lees Saïd zijn verhaal

Joyce

Tweedejaarsstudent Bedrijfskunde deeltijd

“Wat je leert is direct toepasbaar in de praktijk en dat is echt een win-winsituatie.”

Lees het hele verhaal van Joyce
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×