Kennis verbreden met een minor in het buitenland

“Voordat ik Human Resource Management (HRM) ben gaan studeren, heb ik de mbo-opleiding Sociaal Pedagogisch Medewerker afgerond en heb ik drie jaar gewerkt in een kinderopvang. Ik wilde hierna wel graag verder studeren. Na afweging van verschillende opleidingen heb ik gekozen voor Human Resource Management, omdat dit de meeste raakvlakken had met mijn persoonlijke interesses. Ik werkte tot dan toe voornamelijk met kinderen, maar ik wilde graag mijn HBO studie op volwassenen, economie en management richten.

Verschillende wegen 
Met de opleiding Human Resource Management kun je verschillende kanten op. Als je bijvoorbeeld graag administratief bezig bent kan je als personeelsfunctionaris gaan werken, als je liever met het management rond de tafel gaat zoek je een functie op strategisch niveau of je kunt aan het werk als interim manager op projecten. Dat laatste lijkt mij persoonlijk heel interessant. Als interim projectmanager kijk je naar bedrijven waar het economisch iets slechter gaat en analyseer je hoe je dit kunt verbeteren.

Minor in het buitenland 
In het derde jaar ben ik voor mijn minor naar Canada gegaan. Ik heb op Capilano University in Vancouver verschillende vakken gevolgd. Ik heb vakken gekozen waar ik graag meer over wilde leren, maar die niet persé een onderdeel zijn van mijn studie. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor psychologie en leiderschap. Vakken die ik in mijn opleiding mis, maar waar ik door middel van mijn minor toch kennis in heb opgedaan, dat vond ik fantastisch. Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel toen ik mijn vakken mocht kiezen.

Aan mijn minor heb ik heel veel gehad! Ik vond het leuk om lessen te volgen die mij volledig interesseren. Daarnaast is Canada een prachtig land en heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen. Door de minor heb ik kennis opgedaan in de psychologie, dat geeft mij als HRM-er ook een beter beeld van verschillende soorten medewerkers binnen een organisatie. Ik merk dat ik nu anders naar bepaalde situaties kijk dan een jaar geleden. Ik heb nu meer kennis en daar hecht ik veel waarde aan.“

Lees meer over de opleiding Human Resource Management aan de HZ

Gerelateerd

Han

Tweedejaarsstudent Communicatie

“Je kunt hier echt je creativiteit loslaten op allerlei opdrachten uit het bedrijfsleven.”

Lees het hele verhaal van Han

Hasmik

Vierdejaarssstudent Engineering

“Doordat Engineering heel breed is, hoefde ik niet meteen een specifieke keuze te maken.”

Lees het hele verhaal van Hasmik

Kylian

Student HBO-ICT

“Het vele projectwerk vind ik wel echt het pluspunt aan de ICT opleiding. ”

Lees het verhaal van Kylian
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×