Bedrijfskunde: Studeren in een internationale omgeving

“Voordat ik startte met de opleiding Bedrijfskunde heb ik eerst een jaar Social Work gestudeerd op de HZ. In de loop van dat studiejaar vroeg ik mij af of het wel echt mijn opleiding was. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat ik toch liever de economische kant opging, daarom koos ik voor de opleiding Bedrijfskunde. Bedrijfskunde bestaat uit bedrijfskunde, management, economie en recht, deze onderdelen zorgen voor een opleiding met brede kennis. Met de opleiding word je eigenlijk een soort huisarts van de economie en de samenleving. Je kunt mensen helpen met verschillende economische vraagstukken en hen voorzien van advies.

Een richting kiezen
Omdat de opleiding verschillende aspecten heeft, is het mogelijk om je tijdens je stage en minor te specialiseren in een bepaald onderdeel. Een voorbeeld hiervan is een minor strategisch management of juridisch adviseur in het derde jaar. Ook bij het kiezen van je stage kan je de inhoud van je opleiding sturing geven.

Minor in het buitenland
Mijn minor ga ik doen op de Capilano University in Vancouver Canada. Ik wil mijn minor insteken op de richting van management. Daarbij heb ik een aantal marketing-vakken gekozen die officieel niet binnen bedrijfskunde vallen, maar waar je wel voor mag kiezen.

Over tweeënhalf jaar zie ik mijzelf werken in een internationale omgeving. Door de internationale mogelijkheden die ik krijg binnen Bedrijfskunde heb ik mijn passie voor reizen ontdekt. Ik twijfel nog of ik wil gaan werken in publieke- of private wereld. Maar dat mijn werk een internationaal karakter moet hebben weet ik zeker.”

Lees meer over de opleiding Bedrijfskunde aan de HZ

Gerelateerd

Hanne

Vierdejaarsstudent Verpleegkunde

“Als verpleegkundige heb je echt contact met de patiënt, terwijl je ook bezig bent met medische zaken.”

Lees het hele verhaal van Hanne

Walter

Tweedejaarsstudent Technische Bedrijfskunde

“Management, techniek, economie en financiën staan centraal tijdens de opleiding, een aanrader als je breed georiënteerd bent en veel dingen leuk vindt.”

Lees het hele verhaal van Walter

Juli

Tweedejaarsstudent Bedrijfskunde

“Later zie ik mijzelf carrière maken binnen een groot bedrijf, met veel mensen en misschien ook wel internationaal.”

Lees het hele verhaal van Juli
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×