Logistics Engineering: Imara vertelt over de opleiding

Waarom heb je voor de opleiding Logistics Engineering gekozen?
“Toen ik mijn vmbo had gehaald ben ik bij het Scalda naar opleidingen gaan kijken en ging mijn voorkeur al snel uit naar logistiek. Ik merkte dat mbo niet helemaal bij mij paste en heb toen besloten de havo te gaan doen, zo kwam ik uit bij de hbo-opleiding Logistics Engineering. De opleiding is onderzoeksgericht en ook ligt de focus op verbetering van bedrijven. Dat vind ik heel leuk! Ik heb voor de HZ gekozen omdat het dichterbij was voor mij en de HZ beter stond aangeschreven dan andere hogescholen met dezelfde opleiding.”

“In het eerste jaar kregen we een opdracht van een bedrijf voor het vak Business & Information Systems. Mijn klasgenoten en ik hebben toen onder andere met medewerkers van het bedrijf gesproken om erachter te komen waar het probleem ligt en gekeken hoe we dat op kunnen lossen. Dat was het moment dat ik dacht: dit wil ik echt voor altijd blijven doen, dit is zo leuk!.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Imara Logistics Engineering

Wat houdt de opleiding in?
“We worden opgeleid om processen te optimaliseren en opnieuw in te richten. Door bijvoorbeeld nieuwe technieken die we geleerd hebben toe te passen en op die manier processen te verbeteren. Je wordt breed opgeleid dus kan eigenlijk overal aan de slag na de opleiding. Wat ik precies wil doen na mijn opleiding weet ik nog niet, maar Supply Chain spreekt mij momenteel het meest aan.”

Welke eigenschappen heb je nodig voor de opleiding?
“Je moet vooral nieuwsgierig zijn want logistiek staat nooit stil. Zodra het ene is geïmplementeerd, is het andere alweer oud. Maar ook vernieuwend, flexibel, doelgericht en analytisch zijn eigenschappen die je nodig hebt voor de opleiding Logistics Engineering.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?
“Dat we voor een bedrijf best wel van waarde kunnen zijn. Tijdens de opleiding mogen we echte opdrachten voor bedrijven doen en mag je tijdens je stage onderzoek doen. We doen nu bijvoorbeeld een opdracht voor het ziekenhuis in Vlissingen en dan hoor je dat ze het echt fijn vinden dat we naar het voorgelegde probleem kijken. Dan merk je dat het echt waarde heeft wat je doet en dat vind ik erg leuk.”

Heb je een advies voor studiekiezers?
“Ga ondanks dat je twijfelt of een opleiding wel bij je past gewoon kijken tijdens open dagen. Zo kom je erachter of de opleiding inderdaad niet bij je past, of juist wel.”

En speciaal voor meiden?
“Meiden in de techniek, gewoon doen! Ik help mee tijdens de Open Dag en dan merk ik dat ze twijfelen omdat logistiek een mannenwereld is, laat je hier niet door afschrikken, doe vooral wat je zelf leuk vindt. In groepswerk is het ook juist fijn als je met jongens en meiden bij elkaar zit.”

Lees meer over de opleiding Logistics Engineering aan de HZ