Finance & Control: Christian over zijn eigen financieel administratie- en adviesbureau

Wanneer ben je afgestudeerd en aan welke opleiding?
“In 2005 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Bedrijfseconomie, tegenwoordig Finance & Control.”

Waarom heb je destijds voor jouw opleiding gekozen en waarom voor de HZ?
“Na de middelbare school wist ik nog niet goed wat ik later wilde worden maar het stond al wel vast dat ik iets financieels wilde gaan doen. De opleiding bedrijfseconomie is breed georiënteerd en biedt de mogelijkheid om na de opleiding direct te gaan werken en/of nog door te studeren. Als geboren en getogen Middelburger was de HZ een logische keuze. Uiteindelijk ben ik na de stage in het derde jaar overgestapt naar de toen nog aangeboden duale variant van de opleiding en heb ik de opleiding al werkend afgerond.”

Waar werk je en wat doe je daar?
“Vanaf de stage heb ik 14 jaar gewerkt bij een middelgroot administratie- en belastingadvieskantoor waar ik onder aan de ladder ben begonnen als stagiair en uiteindelijk als adjunct-directeur ben weggegaan om als zelfstandige te starten. Inmiddels bestaat Driessen & Partners alweer 2,5 jaar en zijn we voor veel ondernemers en particulieren een vertrouwd gezicht voor de financiële en fiscale zaken. Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Middelburg maar inmiddels werken we voor klanten door heel het land. Wij verzorgen de administraties voor bedrijven en stellen (de financiële) rapportages op die de basis vormen voor de belastingaangiften en advies. Daarnaast verzorgen we salarisadministraties, hrm-advies, financiële interim-klussen, begeleiden we startende ondernemers, enzovoort.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Wat is je grootste succes tot nu toe en hoe heb je dat bereikt?
“Wij zijn succesvol als onze klanten tevreden zijn. Dit blijkt gelukkig regelmatig uit het feit dat met mond-tot-mond-reclame steeds meer gemotiveerde bedrijven en particulieren ons weten te vinden.”

Wat wil je verder nog bereiken in jouw vakgebied?
“Als kantoor hebben wij de persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. We hebben de ambitie om verder te groeien maar dit mag niet ten koste gaan van contact en betrokkenheid.”

Wat betekent de HZ voor jou?
“De HZ is voor mij de start geweest voor mijn carrière. De docenten hebben mij en andere studenten geënthousiasmeerd voor dit vakgebied waar ik elke dag nog met plezier mee aan de slag ga. Ik kijk terug op een fijne studententijd waarin naast serieus studeren ook tijd was voor een lach en een lekker broodje van ‘t Smoske.”

Waarom zouden jongeren moeten kiezen voor jouw opleiding?
“De opleiding is breed georiënteerd en biedt de kans om na de opleiding direct aan de slag te gaan bij de overheid, accountancy of in het bedrijfsleven. Ook een vervolgstudie is goed mogelijk al dan niet in combinatie met een baan. Onze “lichting” is inmiddels gevarieerd aan het werk: bij de belastingdienst, de bancaire sector, gemeenten, bedrijfsleven en uiteraard ook in de accountancy.”

Heb je een tip voor young professionals die bijna of net hun diploma op zak hebben?
“Je kan (bijna) overal aan het werk dus ga na welke vakken je het leukste vond tijdens je opleiding en probeer in dat gebied aan de slag te gaan of ga je verder specialiseren met een vervolgstudie.”

Lees meer over de opleiding Finance & Control