Hoe kijk je terug op de opleiding Engineering?
“Heel goed, ik leerde meer, maar ook andere dingen, dan ik van te voren had verwacht. Je verwacht als je van de middelbare school afkomt dat je bijna alleen theorie krijgt op het hbo, maar dat is niet zo. Natuurlijk krijg je ook theorie, maar je leert ook om goed samen te werken in groepen, te plannen en om methodieken toe te passen. Allemaal handige dingen die je later nodig hebt op je werk. De opleiding heeft mij goed voorbereid op de arbeidsmarkt.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Hoe heb je voor deze studie gekozen?
“Ik wist dat ik iets in de techniek wilde doen, engineering is vrij breed waardoor je veel kanten op kunt. Wat voor mij persoonlijk een voordeel is, omdat ik nog niet precies wist wat ik later wil gaan doen. Ook is er is een hoge baangarantie wanneer je afgestudeerd bent, wat een groot voordeel is. Het leukste aan het vak vind ik dat je met iets bezig bent en er uiteindelijk ook echt fysiek resultaat is.”

Wat vond je het leukste project?
“Het is moeilijk om er slechts één te noemen omdat ieder project weer over een ander onderwerp gaat en daardoor ook lastig met elkaar te vergelijken zijn. Zo zijn er projecten gericht op ontwerpen en vormgeven, maar bijvoorbeeld ook een project dat ingaat op software, hardware en elektrische componenten. Die diversiteit vind ik heel goed, want zo kom je erachter waar je interesse ligt en wat je het leukste vindt binnen Engineering.”

Tijdens je studie heb je een boek geschreven, waar gaat het boek over?
“Het boek gaat over een onderzoeksmethode die ik op de HZ heb geleerd, het v-model. Dat is een bepaalde structuur, die komt uit de software-ontwikkeling. Deze methode kan voor een groot gedeelte ook worden toegepast binnen engineering. Tijdens verschillende projecten moesten we het v-model gebruiken. Het model wordt ook al bij bedrijven gebruikt maar er zit nog geen structuur in waardoor iedereen het op zijn eigen manier toepast. Voor ICT is er een boek over het v-model, dit heb ik vertaald naar het v-model voor Engineering. Willem, docent Engineering, heeft mij hierbij geholpen. Inmiddels staat mijn boek op de boekenlijst voor Engineering. Erg leuk!”

Lees meer over de opleiding Engineering aan de HZ