Faciliteiten

Leren voor tentamens, opdrachten maken, verslagen schrijven, deadlines halen en je colleges volgen: het studentenleven kan soms best druk zijn. Daarom biedt de HZ allerlei faciliteiten aan die het je net iets makkelijker maken. Dan kan jij je bezighouden met je studie en zorgen wij voor de rest.

HZ services

In de Mediatheek vind je de services van de Helpdesk, het Stagebureau, TWZ en de Mediatheek. Bij de Helpdesk kan je terecht met vragen over je computer of het netwerk. Het Stagebureau helpt je verder als je vragen hebt over stages. Wil je naast je studie gaan werken? Dat kan via TWZ. Dit uitzendbureau helpt je bij het zoeken van een bijbaan.

Studentenbureau

Het Studentenbureau is er voor de administratieve afhandeling van je registratie op de HZ. Zij zorgen er voor dat alles rondom je inschrijving aan de HZ geregeld wordt.

HZ Shop

De HZ shop is een gezellige winkel in de HZ. Je kunt er terecht voor studie-, kantoor- en computerartikelen. Er worden ook wenskaarten, artikelen met HZ logo, diverse Zeeuwse producten en Student Company producten verkocht. Daarnaast kan je er een luxe koffie, thee of chocolademelk drinken.

HZ Catering

De HZ heeft een catering met een groot assortiment lekkere en gezonde producten. Je kunt er tussendoortjes halen, broodjes bestellen die vers bereid worden en zelf je salade samenstellen bij de saladebar. Geen zin om te koken? Je kunt de hele dag bij de HZ Catering terecht voor warme hapjes en maaltijden. In de HZ staan ook verschillende automaten waar je warme dranken, frisdrank, snoep en zuivel kunt kopen. 

Green Key keurmerk
De HZ heeft het eerste Green Key keurmerk van Nederland, vanwege de maatregelen op het gebied van duurzaamheid. Een deel van het assortiment bestaat uit biologische, fairtrade en streekproducten.

DOC-shop

De DocShop is een uitgebreide reproductieafdeling. Je kunt hier voor een studentenprijs documenten professioneel laten printen, kopiëren in kleur of inbinden. Heel handig wanneer je bijvoorbeeld je scriptie of een groot verslag wilt afdrukken.

Mediatheek

In de Mediatheek vind je onder andere studieboeken, afstudeerverslagen, tijdschriften en e-books. Je kan kosteloos boeken uit de mediatheek lenen, maar ook uit de andere filialen van de Zeeuwse Bibliotheek. Een boek dat je op de HZ hebt geleend kan je daarom inleveren bij bijvoorbeeld ZB in Middelburg.

Av-Dienst

Wil je filmen tijdens een project of een video bewerken? Dan ben je bij de Audiovisuele dienst (Av-Dienst) aan het juiste adres. Je kunt er kosteloos apparatuur lenen zoals voicerecorders en camera’s. Het lokaal naast de balie van de Av-Dienst is speciaal ingericht voor het bewerken van foto’s en video’s.

 

International Office

Je kunt ervoor kiezen om tijdens je studie een stage of minor in het buitenland te volgen. Het International Office kan je daarin adviseren en ondersteunt je bij het kiezen van een buitenlandse studie of stage

ICT-voorzieningen

De HZ heeft zo’n 400 computers waarvan je gebruik kan maken. De computers en de software worden voortdurend vernieuwd en aangepast, zodat je met de nieuwste programma’s werkt. Met je eigen laptop werken kan ook. Op alle HZ-locaties is een draadloos netwerk beschikbaar.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×