Pre Departure avond 2020

Ieder jaar organiseert het HZ International Office een Pre-Departure avond. Studenten die het jaar daarna in het buitenland gaan studeren en/of stage lopen worden hiervoor uitgenodigd, evenals hun ouders. Het doel van deze avond is om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun verblijf in het buitenland. Dit jaar bieden we de informatie die we normaal gesproken op de HZ geven, op deze website aan. Op de avond zelf organiseren we een aantal Q & A sessies. 

Q&A sessies - 30 juni vanaf 19.00 uur via Microsoft Teams (MT). 
Tijdens de Pre-Departure avond op 30 juni organiseren we Q & A sessies. Jij en je ouders (nadat we hun e-mailadres van jou ontvangen) worden vanzelf uitgenodigd via MT. Hieronder vind je de presentaties, bekijk die alvast en bereid je vragen voor. 

  • 19.00-19.05: welkomstwoord door Dhr. Bert Schollema, Directeur Internationale Strategieën.
  • 19.05 - 19.30 uur: studie buitenland en beurzen. Door Johannetta van Wanrooij en Astrid Umbgrove (vragen over stage kun je ook aan Astrid stellen).
  • 19.30 - 20.00 uur: verzekeringen. Door Arti Pancham van AON.
  • 20.00 - 21.30 uur: (of langer): stel je vragen aan studenten die hebben gestudeerd bij de partnerinstelling waar jij volgend semester heen gaat. 

Voor studenten die volgend semester hun minor in het buitenland doen
De sessie in juni is speciaal voor de studenten die komend semester in het buitenland gaan studeren. Op een later moment organiseren we een soortgelijke sessie voor de studenten die in het tweede semester naar het buitenland gaan ('spring 2021'). 

​ Goed voorbereiden, vooral nu extra belangrijk!

Dit semester moesten veel studenten hun stage of studie in het buitenland noodgedwongen afbreken als gevolg van de COVID-19 pandemie. Veelal met tegenzin en halsoverkop. Er waren heel wat vragen te beantwoorden,  problemen om op te lossen. We hebben hier veel van geleerd, en hopen met deze kennis de studenten die komend semester naar het buitenland gaan, goed voor te bereiden op een semester in het buitenland tijdens 'corona'. Zo zullen de meeste lessen online worden aangeboden en het sociale leven zal wellicht ook wat anders zijn.

Waarom ook voor ouders?

Als je zoon of dochter in het buitenland gaat studeren wil je er zeker van zijn dat alles goed geregeld is. Wij hopen dat met informatie die we op deze pagina publiceren en door vragen te beantwoorden tijdens de avond zelf, ouders het buitenland avontuur met vertrouwen tegemoet zien.

De presentaties over studie (stage) buitenland en beurzen

Hieronder vind je de video presentaties van ons, het HZ International Office met uitleg erbij. 
Presentatie minor Studie Buitenland 
Presentatie beurzen en stage buitenland

Dezelfde presentaties zonder de gesproken tekst:

Presentatie minor Studie Buitenland
Presentatie beurzen en stage buitenland 

Informatie over verzekeringen

Natuurlijk kies jij zelf welke verzekering het beste bij jou past voor jouw verblijf in het buitenland. In de informatie map die we je zullen sturen vind je folders van diverse verzekeringsmaatschappijen die speciale pakketten aanbieden voor studenten die in het buitenland gaan studeren of stage lopen. Arti Pancham zal tijdens Pre-Departure avond online zijn om jullie vragen te beantwoorden. Over het AON-pakket maar ook andere vragen die jullie hebben met betrekking tot verzekeringen. Hier vind je alvast presentatie van AON die je kunt gebruiken om je vragen over verzekeringen voor te bereiden.

Presentatie AON - Verzekeringen

Informatie over veiligheid

HZ werkt samen met International Security Partners (ISP). ISP biedt 24/7 ondersteuning aan HZ-studenten in het buitenland als zich calamiteiten voordoen. Hun alarmnummer is: +(31)-(0)320-331343. Zij hebben voor HZ ook een gids over veiligheid geschreven met veel praktische tips. 

Video presentatie ISP - Veiligheid
Presentatie ISP - Veiligheid 
Q & A met ISP

Je kunt je vragen over veiligheid vermelden in het online aanmeldformulier (de link heb je per email ontvangen). Wij verzamelen alle vragen en zullen deze samen met de antwoorden publiceren (rond eind juni).

Wat zijn de corona-regels per land?

Op de website van Nederlandwereldwijd vind je per land de informatie en regels met betrekking to COVID-19. Klik op het land, kies reisadvies en dan zie je de tegel 'Coronavirus'. 

COVID-19. Wat als?

Natuurlijk hopen we dat jij je hele semester bij de partnerinstelling gewoon kunt afmaken. Maar wat te doen als er tóch weer een corona uitbraak komt? Hier alvast een paar tips: 

  • Neem  eerst contact op met het international office van de partnerinstelling/lees de e-mails die je ontvangt. 
  • Neem contact op met HZ International Office als je advies nodig hebt. 
  • Houd ons op de hoogte van je plannen/beslissingen: het is belangrijk dat we weten waar onze studenten zijn en hoe het met ze gaat. ▪ Volg instructies plaatselijke autoriteiten. 
  • Houd reisadvies van MinBuZa in de gaten (+31 247 247 247). Download de reisapp van MinBuZA.
  • Lees de informatie op de HZ-website m.b.t. COVID-19.Ook de FAQ’s.
  • Blijf de vakken bij de partnerinstelling online volgen volgens de goedgekeurde Learning Agreement. Óók als je terug moet komen naar Nederland.
Boodschap van Nuffic

José van Ravenstein, beleidsmedewerker bij het Nuffic wenst de HZ-studenten een goede ervaring in het buitenland. 

Het Nuffic is het Nationale Agentschap dat het Nederlandse onderwijs in het buitenland vertegenwoordigt.

Handige apps & websites

Elise over haar studie en stage in het buitenland.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×