Project Zorg & Maatschappelijk

Jeugd & Jongeren // Zorg & Verpleging // Hulp & Dienstverlening

Hulp & Dienstverlening
In de samenleving bestaan er diverse groepen en zijn er diverse mensen bezig met hun leven. Bij de één gaat alles goed en soepel. Bij de ander gaat alles mis. Bij ons zie je een situatie die helaas vaak voorkomt in Nederland. Eenzaamheid! In de wijk en gewoon in jouw eigen leefomgeving zitten mensen die niet of nauwelijks met andere mensen in contact komen. Weet jij hoe je hiermee om zou kunnen gaan? Of wat de kleine, eerste stapjes, richting verbetering zou kunnen zijn? 

Jeugd & Jongeren 
‘De jeugd heeft de toekomst’….een bekende uitspraak. Maar hoe ziet die toekomst eruit? Kunnen we daar invloed op uitoefenen? Vanaf de geboorte ontwikkelen kinderen zich tot een eigen persoon op hun eigen, unieke manier. Die ontwikkeling verloopt soms vlekkeloos en soms is er begeleiding nodig. Die begeleiding in die ontwikkeling bij opgroeiende kinderen en jongeren vindt natuurlijk thuis plaats, op school maar ook op andere plaatsen. Bij ons zie je een voorbeeld waarop op een creatieve manier gewerkt kan worden aan die ontwikkeling met kinderen/jongeren.

Zorg & verpleging
Heb jij zelf wel eens in het ziekenhuis gelegen of ken je iemand anders die zo ziek is dat die persoon hulp krijgt. Vaak wordt deze hulp gegeven door een verpleegkundige, iemand die op allerlei gebieden van zorg hulp kan verlenen of regelen. Ook wanneer iemand niet ziek is, maar bijvoorbeeld een kind gaat krijgen, is er hulp nodig. Graag laten we je kennismaken met allerlei handelingen die een verpleegkundige moet verrichten!