Project Techniek

Engineering, Bouwen, Chemie, ICT // Water // Zeevaart & Logistiek

Engineering, Bouwen, Chemie, ICT
Techniek is constant in beweging en verandert door de jaren heen. Over een paar jaar is de automatisering ongetwijfeld zo ver doorgevoerd dat drones en robotica niet meer zijn weg te denken. Net zoals virtual reality, dit doet nu al voorzichtig zijn intrede. Graag laten we jou ervaren hoe het is om als techneut aan de slag te gaan met verschillende proefjes binnen onze technische opleidingen!

Water
Het klimaat verandert en de zeespiegel stijgt. Hebben we voldoende water in de polders om ons voedsel te laten groeien? Zijn de dijken sterk en hoog genoeg? Moeten we onze Zeeuwse eilanden anders inrichten zodat we beter bestand zijn tegen het veranderende klimaat? Water, om te drinken water om in te zwemmen maar ook water als dreiging bij overstromingen. Binnen onze wateropleidingen stellen we onszelf constant de vraag hoe we veilig kunnen wonen in een deltagebied als Zeeland. Graag gaan we met jou aan de slag om deze vragen te beantwoorden!

Zeevaart & Logistiek
Boten zijn er in soorten en maten. Er zijn roeiboten en grote zeeschepen. Boten drijven op het water. Spijkers en knikkers zinken. Een boot is van ijzer. Een spijker ook. Een boot is zwaar en een spijker is licht. Toch drijft de boot wel en de spijker niet. Hoe komt dat toch? Graag laten we jou ervaren dit werkt!