Studeren en ondernemen

Er zijn steeds meer jonge en nieuwe ondernemers. Het vooruitzicht van een eigen bedrijf, de vrijheid om zelf keuzes te maken en risico’s te nemen spreekt veel jongeren aan. Droom jij ook van een eigen onderneming? Of heb je al een bedrijf en wil je weten of je dat kunt combineren met je studie op de HZ?

Ja, dat kan! Sterker, wij denken mee met jou. Ook bieden we verschillende mogelijkheden om je tijdens je studie te ontwikkelen tot een topondernemer. Je kunt ze allemaal doorlopen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Student companies

Als je voor een economische opleiding kiest, richt je samen met andere studenten in je tweede jaar een Student Company op. Een semester lang leer je hoe je een succesvolle onderneming kunt runnen. Je werkt samen, brainstormt over producten, ontwikkelt deze en brengt jouw product aan de man. Hiervoor maak je een businessplan en werf je kapitaal.

Ik wil graag meer informatie ontvangen over Student Companies.

Minor ondernemerschap

Als derdejaarsstudent kun je de minor Innovative Entrepreneurship volgen. We geven deze minor in samenwerking met Dockwize, de Zeeuwse innovatiehub voor ondernemerschap en innovatie. In de eerste tien weken leer je hoe je jouw ondernemerschap in de praktijk brengt. In het tweede deel, dat ook tien weken duurt, volg je het Kickstart-programma. In dit deel start je jouw bedrijf op en ga je op zoek naar je eerste klant(en).

Ik wil graag meer informatie over de Minor Ondernemerschap.

Stage lopen in jouw bedrijf

Als jonge ondernemer heb je het druk, zeker als je ook een studie volgt. De stage in je derde jaar is een onmisbaar onderdeel van jouw studie op de HZ. Zo’n stage, waarbij je meerdere maanden fulltime werkt, betekent wel dat je minder of geen tijd hebt voor je eigen bedrijf. In overleg met jouw docent kun je ook stage lopen in jouw onderneming. Als student maak je samen met je docent, net als tijdens een gewone stage, een interessante, leerzame opdracht, die goed is voor jouw ontwikkeling en in dit geval ook jouw bedrijf verder brengt. Vanzelfsprekend krijg je hierbij goede, persoonlijke begeleiding van jouw docent.

Jouw studieloopbaancoach kan je tijdens jouw opleiding helpen als je vragen hebt over dit onderwerp.

Afstuderen in jouw bedrijf

De laatste stap op weg naar jouw diploma is een afstudeerstage. Ook dat kan in jouw bedrijf. In overleg met je begeleider formuleer je een opdracht die jouw onderneming naar een hoger plan tilt. In de maanden daarna werk je deze uit. Ook nu sta je er niet alleen voor, want de school kan meedenken. Ook kun je met medestudenten en experts sparren. Als alles verloopt zoals het moet, heb je aan het einde niet alleen een diploma, maar is je bedrijf ook een stap verder.

Jouw studieloopbaancoach kan je tijdens jouw opleiding helpen als je vragen hebt over dit onderwerp.

Topondernemersregeling

Laten we eerlijk zijn: studeren én ondernemen is pittig. We kunnen ons voorstellen dat het fijn is als je af en toe met andere student-ondernemer kunt kletsen, adviezen krijgt van experts, extra programma’s kunt volgen of dat de hogeschool met je meedenkt over tentamens en examens. Soms valt het immers even niet meer te combineren. De Topondernemersregeling biedt deze mogelijkheden.

Ik wil graag meer weten over de Topondernemersregeling.

Hugo High voltage blue

De wereld veroveren met circulair oestermes

Lees Alexander zijn verhaal