Persoonlijk, talentgericht & internationaal

Studeren aan de HZ betekent wonen en studeren in een van de mooiste regio’s van Nederland. Wil je hier een hbo-opleiding volgen, dan studeer je aan HZ University of Applied Sciences, de persoonlijke hogeschool. De HZ behoort al 10 jaar tot de top 3 van beste middelgrote hogescholen van heel Nederland.

Hier sta jij als persoon centraal. We motiveren en stimuleren je om het beste uit je talenten en uit jezelf te halen. Niet alleen op intellectueel gebied, maar ook op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt opgeleid tot een verantwoordelijke, waardevolle en zelfbewuste professional, zodat je na je opleiding zo hoog mogelijk gekwalificeerd bent

De HZ telt zo'n 4800 studenten van over de hele wereld. Ook tijdens jouw opleiding krijg je alle kansen om ervaring op te doen in het buitenland, via bijvoorbeeld je stage of minor. De klassen zijn klein, waardoor we je persoonlijk onderwijs kunnen bieden. Docenten kennen je bij naam en je krijgt aan het begin van je eerste jaar een studieloopbaancoach (SLC) toegewezen. Hij of zij ondersteunt je bij het uitstippelen van jouw studieloopbaan en staat voor je klaar als je tegen uitdagingen aanloopt.

Wat betekent studeren aan de HZ voor jou?

  • Jouw talenten staan voorop en je krijgt alle kansen deze maximaal te ontwikkelen
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het succes van jouw studie
  • De opdrachten uit je opleiding komen vaak direct uit het werkveld
  • Je wordt gestimuleerd en gemotiveerd om ervaring en kennis in het buitenland op te doen
  • Je opleiding sluit goed aan op het beroepenveld. Je maakt kennis met je toekomstige beroep via excursies en opdrachten
  • Je ontwikkelt je optimaal op creatief en intellectueel niveau
  • Veel aandacht voor onderzoek tijdens je opleiding
  • Moderne faciliteiten, van goed uitgeruste laboratoria tot een HZ Shop

Han student Communicatie "Je kunt hier echt je creativiteit loslaten op allerlei opdrachten uit het bedrijfsleven." Lees het hele verhaal

Kennismaking met het werkveld

Na vier jaar studeren wil je natuurlijk snel een baan vinden. Daarom maak je tijdens je opleiding al regelmatig kennis met bedrijven en instellingen. Jouw lessen zijn afgestemd op de wensen en eisen van het werkveld, zodat je opleiding goed aansluit op jouw toekomstige beroep.

De campus

Ga je studeren aan de HZ, dan studeer je in Vlissingen of in Middelburg.

Studeren in Vlissingen

Op de HZ aan de Edisonweg in Vlissingen vind je onder andere de studies Verpleegkunde, Leraar Basisonderwijs, Bedrijfskunde, Commerciële Economie, International Business, Maritiem Officier en Social Work.

Al wandelend door de stad sta je voor je het weet met je voeten in het zand: het strand is altijd dichtbij. Vlissingen is van oudsher een havenstad en dat zie je duidelijk terug aan de oude fabrieken en de schepen. Maar behalve dat is Vlissingen ook een studentenstad! De binnenstad is compact en de HZ altijd in de buurt. Je komt dus gemakkelijk andere studenten tegen en je leert elkaar snel kennen. In Vlissingen hoef je je niet te vervelen. Er is genoeg te doen wanneer je even niet aan het studeren bent.

Studeren in Middelburg

In hartje Middelburg vind je veel van de technische hbo-opleidingen van de HZ, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT, Technische Bedrijfskunde (voltijd), Watermanagement, Civiele Techniek en de master River Delta Development. Op deze locatie wordt tevens het nieuwe Joint Research Center Zeeland gebouwd.

In Middelburg is alles op loopafstand van de school aan het Groene Woud. Je bent zo bij de supermarkt, de stad en de uitgaansgelegenheden. Het station zit op 10 minuten lopen van de school. Op zomerse dagen zit je in 20 minuten fietsen op het strand, bijvoorbeeld aan de boulevard in Vlissingen of in een van de toeristische dorpen als Dishoek, Zoutelande, Westkapelle of Domburg. Met de auto zit je binnen een uur tijd in Rotterdam, Breda of Antwerpen.

Faciliteiten

Leren voor tentamens, opdrachten maken, verslagen schrijven, deadlines halen en je colleges volgen: het studentenleven kan soms best druk zijn. Daarom biedt de HZ allerlei faciliteiten aan die het je net iets makkelijker maken. Dan kan jij je bezighouden met je studie en zorgen wij voor de rest.

Studentenbureau

Het Studentenbureau is er voor de administratieve afhandeling van je registratie op de HZ. Zij zorgen er voor dat alles rondom je inschrijving aan de HZ geregeld wordt.

HZ Shop

De HZ Shop is een gezellige winkel in de HZ. Je kunt er terecht voor studie-, kantoor- en computerartikelen. Er worden ook wenskaarten, artikelen met HZ logo, diverse Zeeuwse producten en Student Company producten verkocht. Daarnaast kan je er een luxe koffie, thee of chocolademelk drinken.

HZ Catering

De HZ heeft een catering met een groot assortiment lekkere en gezonde producten. Je kunt er tussendoortjes halen, broodjes bestellen die vers bereid worden en zelf je salade samenstellen bij de saladebar. Geen zin om te koken? Je kunt de hele dag bij de HZ Catering terecht voor warme hapjes en maaltijden. In de HZ staan ook verschillende automaten waar je warme dranken, frisdrank, snoep en zuivel kunt kopen.

Green Key keurmerk
De HZ heeft het eerste Green Key keurmerk van Nederland, vanwege de maatregelen op het gebied van duurzaamheid. Een deel van het assortiment bestaat uit biologische, fairtrade en streekproducten.

DocShop

De DocShop is een uitgebreide reproductieafdeling. Je kunt hier voor een studentenprijs documenten professioneel laten printen, kopiëren in kleur of inbinden. Heel handig wanneer je bijvoorbeeld je scriptie of een groot verslag wilt afdrukken.

Mediatheek

In de Mediatheek vind je onder andere studieboeken, afstudeerverslagen, tijdschriften en e-books. Je kan kosteloos boeken uit de mediatheek lenen, maar ook uit de andere filialen van de Zeeuwse Bibliotheek. Een boek dat je op de HZ hebt geleend kan je daarom inleveren bij bijvoorbeeld ZB in Middelburg.

Av-dienst

Wil je filmen tijdens een project of een video bewerken? Dan ben je bij de Audiovisuele dienst (Av-Dienst) aan het juiste adres. Je kunt er kosteloos apparatuur lenen zoals voicerecorders en camera’s. Ook is er een lokaal speciaal ingericht voor het bewerken van foto’s en video’s.

International Office

Je kunt ervoor kiezen om tijdens je studie een stage of minor in het buitenland te volgen. International Office kan je daarin adviseren en ondersteunt je bij het kiezen van een buitenlandse studie of stage.

ICT-voorzieningen

De HZ heeft zo’n 400 computers waarvan je gebruik kan maken. De computers en de software worden voortdurend vernieuwd en aangepast, zodat je met de nieuwste programma’s werkt. Met je eigen laptop werken kan ook. Op alle HZ-locaties is een draadloos netwerk beschikbaar.

The Work Zone

Je kan bij The Work Zone (TWZ) terecht voor hulp bij het zoeken van een bijbaan naast je studie of een baan nadat je bent afgestudeerd. Ook helpen ze je verder als je vragen hebt over stages.