Studeren aan de HZ betekent wonen in een van de mooiste regio’s van Nederland, een plek waar je vrienden maakt voor het leven en waar je toekomstplannen tot bloei komen. Kies je voor de HZ? We hebben op een rij gezet wat studeren aan de HZ voor jou betekent.

De klassen zijn klein, waardoor we je persoonlijk onderwijs kunnen bieden. Docenten kennen je bij naam en je krijgt aan het begin van je eerste jaar een studieloopbaancoach (SLC) toegewezen. Hij of zij ondersteunt je bij het uitstippelen van jouw studieloopbaan en staat voor je klaar als je tegen uitdagingen aanloopt.

Je leert niet alleen in de klas, maar juist in de praktijk. Zo werk je tijdens je opleiding veel voor en met opdrachtgevers aan echte opdrachten en loop je regelmatig stage. De HZ doet veel praktijkgericht onderzoek. Dit houdt in dat we veel onderzoek doen op basis van vragen uit de praktijk. Zo zorgen we er samen met bedrijven en organisaties voor dat jouw opleiding altijd goed aansluit op je latere baan of vervolgstudie. En dat de stof die je wordt aangeboden tijdens je studie altijd up-to-date is.

De HZ telt zo'n 4800 studenten van over de hele wereld. Ook tijdens jouw opleiding krijg je alle kansen om ervaring op te doen in het buitenland, via bijvoorbeeld je stage of minor.

Leren voor tentamens, opdrachten maken, verslagen schrijven, deadlines halen en je colleges volgen: het studentenleven kan soms best druk zijn. Daarom biedt de HZ allerlei faciliteiten aan die het je net iets makkelijker maken. Dan kan jij je bezighouden met je studie en zorgen wij voor de rest.

Droom jij ook van een eigen onderneming? Of heb je al een bedrijf en wil je weten of je dat kunt combineren met je studie op de HZ? Ja, dat kan! Sterker, wij denken mee met jou. Ook bieden we verschillende mogelijkheden om je tijdens je studie te ontwikkelen tot een topondernemer. Je kunt ze allemaal doorlopen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Het is belangrijk dat jij zo onbezorgd mogelijk kunt studeren. Daarom zijn er verschillende opties op het gebied van hulp en begeleiding. Wil je jouw passie voor topsport combineren met een studie? Ook dan zijn er mogelijkheden. Heb je wellicht een andere ondersteuningsbehoefte? Op de HZ staan we voor je klaar.

Draag bij aan een betere wereld

Ontwikkel je talenten optimaal door deel te nemen aan het HZ Honours Programme. Ben jij maatschappelijk betrokken, creatief, ondernemend en ga je een uitdaging niet uit de weg? Met dit speciale traject naast je studie krijg je de kans om jezelf en jouw talenten optimaal te ontwikkelen, je kennis te verbreden en een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Maak jij het verschil?

image.alt ?? NULL
image.alt ?? NULL
image.alt ?? NULL
image.alt ?? NULL
image.alt ?? NULL
image.alt ?? NULL
Ontdek het Honours Programme

De campus

Ga je studeren aan de HZ, dan studeer je in Vlissingen of in Middelburg.

Op de HZ aan de Edisonweg in Vlissingen vind je onder andere de studies Verpleegkunde, Leraar Basisonderwijs, Bedrijfskunde, Commerciële Economie, International Business, Maritiem Officier en Social Work.

Al wandelend door de stad sta je voor je het weet met je voeten in het zand: het strand is altijd dichtbij. Vlissingen is van oudsher een havenstad en dat zie je duidelijk terug aan de oude fabrieken en de schepen. Maar behalve dat is Vlissingen ook een studentenstad! De binnenstad is compact en de HZ altijd in de buurt. Je komt dus gemakkelijk andere studenten tegen en je leert elkaar snel kennen. In Vlissingen hoef je je niet te vervelen. Er is genoeg te doen wanneer je even niet aan het studeren bent.

In hartje Middelburg vind je veel van de technische hbo-opleidingen van de HZ, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT, Technische Bedrijfskunde (voltijd), Watermanagement, Civiele Techniek en de master River Delta Development. Op deze locatie wordt tevens het nieuwe Joint Research Center Zeeland gebouwd.

In Middelburg is alles op loopafstand van de school aan het Groene Woud. Je bent zo bij de supermarkt, de stad en de uitgaansgelegenheden. Het station zit op 10 minuten lopen van de school. Op zomerse dagen zit je in 20 minuten fietsen op het strand, bijvoorbeeld aan de boulevard in Vlissingen of in een van de toeristische dorpen als Dishoek, Zoutelande, Westkapelle of Domburg. Met de auto zit je binnen een uur tijd in Rotterdam, Breda of Antwerpen.

HZ in top van Nederland

De HZ wordt jaarlijks door verschillende organisaties beoordeeld op kwaliteit, waaronder door de Hbo Keuzegids. Uit de beoordeling van de Keuzegids hbo 2023 blijkt dat de HZ op de derde plaats van beste middelgrote hogescholen van Nederland staat. 11 van de 21 beoordeelde opleidingen zijn beoordeeld als ‘topopleiding’. Naast de topopleidingen staan bovendien International Business, Engineering en Watermanagement in de top 3 van hun categorie. Lees het nieuwsbericht over de rankings in de Keuzegids.