Wat past bij jou?

Heb jij nog geen idee welke opleiding bij jou past? Dat is best logisch als je kijkt naar het aanbod. Alleen al bij de HZ kun je kiezen uit meer dan 30 opleidingen!

Eén ding weet je al wel: je wilt gaan studeren aan het hbo. Maar welke studie? Je hebt daarin ruim de keuze. Zo heb je opleidingen in diverse richtingen en vormen. Je kunt zelfs opleidingen in het Engels volgen om je internationale baankansen te vergroten.

Met onderstaande informatie kom jij erachter welke voltijdopleiding bij jou past.

Interessegebieden

Wil jij graag mensen helpen? Ben je creatief? Of ben je meer geïnteresseerd in cijfers? Voor iedereen is een passende studierichting te vinden.

Studierichting economie

Haal jij straks het beste uit organisaties en mensen? Als jij aan de HZ gaat studeren in de richting van economie, management, vitaliteit of gastvrijheid, ga jij hiermee aan de slag!

Adviseer jij straks multinationals als business intelligence consultant? Zet je mensen in beweging met jouw campagnes vanuit je rol als communicatie- en marketingadviseur? Word jij de experience manager die producten en diensten ontwikkelt om bezoekers een optimale beleving te laten ervaren?

Bekijk alle opleidingen van de Studierichting Economie op de HZ op https://hz.nl/economie.

Studierichting mens en gedrag

Ben jij sociaal? Werk je graag in teamverband? En wil je anderen een stap verder helpen? Als je gaat studeren in de richting van gezondheid, educatie of welzijn aan de HZ, ga jij hiermee aan de slag!

Help jij straks kwetsbare groepen vanuit jouw rol als woonbegeleider, verloskundige of jeugdbegeleider? Sta jij te popelen om scholing, trainingen en cursussen te ontwikkelen én te geven? Bied jij een helpende hand aan mensen die hun plekje in de samenleving niet kunnen vinden, of ondersteuning aan multi-probleem gezinnen?

Bekijk alle mens en gedrag opleidingen op de HZ op https://hz.nl/sociaal.

Studierichting techniek

Houd jij straks de wereld in beweging met duurzame, creatieve en efficiënte oplossingen? Als jij gaat studeren in de richting van techniek, water en omgeving aan de HZ, ga jij hiermee aan de slag!

Ontwerp jij straks apparaten voor thuis, de zorg of de industrie die het leven en werken makkelijker maken? Ben jij het brein achter een nieuwe applicatie voor Google? Zorg jij ervoor dat de grootste zeeschepen de efficiëntste route varen? Bouw jij mee aan bruggen of sluizen?

Bekijk alle opleidingen van de Studierichting Techniek op https://hz.nl/techniek.

Opleidingsvormen

Hoe lang en op welk niveau ga je studeren? Je kunt een bachelor volgen, een associate degree of een master. Bekijk hieronder welke opleidingsvorm bij jou past.

Associate degree

Een Associate degree (Ad) is een hbo-opleiding van 2 jaar. Na afronding krijg je de internationaal erkende titel 'Associate degree'. Het niveau zit tussen een mbo-4 opleiding en hbo-bachelor 6 in. Na afronding kun je eventueel doorstromen naar een bachelor hbo-opleiding waar de Associate degree bij hoort.

Bachelor

Een bachelor is een hbo-studie van 4 jaar. Na afronding krijg je de internationaal erkende graad ‘bachelor’. Je kunt je studieduur verkorten als je kunt aantonen dat je bepaalde vakken eerder hebt behaald of bepaalde kennis hebt opgedaan door werkervaring.

Master

Als je een bachelor hebt behaald, kun je verder studeren voor je mastergraad. Na afronding ben je de trotse eigenaar van een internationaal erkende mastertitel.

Studenten over het maken van hun studiekeuze

Bedrijfskunde Dennis Talboom 670X450

Je krijgt in het eerste jaar direct verschillende kanten van bedrijfskunde te zien.

Lees zijn verhaal
Sportkunde Nl Daphne 360X200

Ik had mij eigenlijk alleen een beetje ingelezen, maar voelde mij direct op mijn plek!

Lees haar verhaal

Studiekeuzetips

Wil je meer weten om jouw studiekeuze te kunnen bepalen? Of wil je ervaren hoe het is om te studeren aan de HZ of om een specifieke studie te doen? Doe dan een studiekeuzetest of meld je aan voor een van onze studiekeuzeactiviteiten. Daar krijg je een goede indruk van de opleidingen en kun je studenten en docenten al je vragen stellen!