Informatie voor ouders

Het kiezen voor een studie is een belangrijke mijlpaal in het leven van je zoon of dochter. Logisch dus dat jij je kind zo goed mogelijk wilt ondersteunen bij het maken van een keuze. Wat kun je als ouder allemaal doen om te helpen bij het studiekeuzeproces?

Helpen kiezen

Hier vind je informatie over het helpen bij de studiekeuze van je kind. Je kunt onder andere samen naar studiekeuzeactiviteiten gaan of een online magazine doornemen. Over onderwerpen waarmee veel ouders te maken hebben, vind je blogs met adviezen van onze studiekeuzeadviseur. Ook geeft hij uitgebreide tips in een webinar over helpen kiezen.

  Ga mee naar studiekeuzeactiviteiten

  Ga met je zoon of dochter mee naar een studiekeuzeactiviteit zoals een Open Dag. Tijdens een Open Dag geven alle opleidingen voorlichtingen. Je zoon of dochter heeft de kans om docenten en studenten te spreken en te ervaren of de HZ bij hem of haar past. Een andere studiekeuzeactiviteit is een Meeloopdag, waarbij je zoon of dochter lessen kan volgen van een specifieke opleiding.

  Erik Kyona

  We hebben geleerd dat een kind geen keuze voor het leven maakt

  Lees het verhaal van Eric en Kyona

  Praat samen over profielkeuze

  Het kiezen van een profiel is een belangrijk moment op de middelbare school. Met een profiel dat past bij zijn of haar talenten en interesses, zal je kind straks goed kunnen doorstromen naar het hbo. Op school kan de decaan of mentor helpen, maar ook als ouder speel je een belangrijke rol. Niemand kent jouw kind immers beter dan jij. Welke verwachtingen, wensen en dromen heeft jouw zoon of dochter? Praat hier samen over en blader eens door het Profielkeuzemagazine.

  Pasfoto Miranda Justin

  Ik probeer sturing te geven zonder te sturen

  Lees het verhaal van Miranda

  Lees magazines en blogs

  Als HZ vinden wij het maken van een passende studiekeuze belangrijk. Wij bieden dan ook graag informatie voor scholieren en hun ouders. Lees meer over:

  Mila en ouders pasfoto

  We waren blij dat ze goed wist wat ze wilde

  Zo ondersteunen Eugène en Saša hun dochter

  Tips van onze studiekeuzeadviseur

  Wil je meer tips over hoe je jouw kind kunt helpen met kiezen? Bekijk dan dit webinar van onze studiekeuzeadviseur.

  Jouw kind helpen kiezen? Tips van onze studiekeuzeadviser