​Werken in het onderwijs

Betrokkenheid en impact
Maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en veel vrijheid. Dát is werken in het onderwijs. Wat er ook gebeurt in de maatschappij: het raakt ons onderwijs altijd. En dat maakt werken in dit vakgebied boeiend en belangrijk. Je bent verantwoordelijk voor het opleiden van ondernemende en innovatieve professionals waar de beroepspraktijk om vraagt. En dat doe je niet zomaar, maar op een coachende en begeleidende manier.

Innovaties in onderzoek
Via praktijkgerichte onderzoeken verbinden we onze studenten al tijdens hun studie met het werkveld. Lectoren, docenten, studenten en professionals buigen zich over vraagstukken die nú spelen. Zo brengen wij kennis uit het werkveld naar ons onderwijs én andersom. Daarnaast leiden de onderzoeken tot innovaties in het werkveld. Wat de onderzoeksvraag ook is; de wil om te innoveren is sterk aanwezig bij zowel onze studenten, onze medewerkers als het werkveld. Het bundelen van deze krachten zorgt voor geweldige innovaties in het deltagebied.

Overstappen naar het onderwijs
Werk je bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg, economie of techniek en wil je de stap maken naar een hogeschool? Er zijn volop kansen en mogelijkheden. Jouw ambities, innovaties, ervaring en kennis zijn onmisbaar om het onderwijs en onderzoek de flexibiliteit en kwaliteit te geven waar de buitenwereld om vraagt. Én ze zijn onmisbaar voor studenten. Want dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. 

Benieuwd?

Jouw toekomstige collega's delen graag hun ervaringen.

Lesgeven in Zeeland
We vinden het heel belangrijk dat in heel Zeeland goed onderwijs wordt geboden en zijn actief betrokken bij het initiatief Lesgeven in Zeeland. Op het platform vind je alle informatie over het werken in het Zeeuwse onderwijs; de vacatures van alle scholen, de opleidingsmogelijkheden, verhalen van docenten en nog veel meer www.lesgeveninzeeland.nl.