Veelgestelde vragen
Heb je vragen over het solliciteren of werken bij de persoonlijke hogeschool? Bekijk hieronder de lijst met veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
-
Moet ik een onderwijsbevoegdheid hebben om als docent te kunnen solliciteren?
Een didactische aantekening of lerarenopleiding is niet altijd nodig. Wel werken we graag met mensen die werkervaring hebben op wo- of masterniveau in de beroepspraktijk. Ga je langere tijd bij ons aan de slag als docent? Dan doorloop je een intern scholingsprogramma. Tijdens dit programma kun je een didactische aantekening behalen.
-
Ik ben een ervaren onderwijzer, leraar of docent, kan ik solliciteren?
Zeker! Nieuwe collega’s met didactische ervaring ontvangen wij graag met open armen. Jouw kennis en ervaring kan een waardevolle toevoeging zijn binnen ons onderwijsteam. Kijk op onze vacaturepagina voor actuele vacatures.
-
Moet ik een masteropleiding hebben om te solliciteren op een docentvacature?
In de meeste gevallen is een afgeronde master- of wo-opleiding inderdaad een vereiste. Dit staat aangegeven in de vacaturetekst. Ben je bijna klaar met je masteropleiding? Ook dan kun je al solliciteren. Voor een aantal vacatures is een afgeronde hbo-opleiding voldoende. Het kan wel zijn dat we van je verwachten dat je op termijn alsnog een masterdiploma haalt. Bovendien volg je als nieuwe docent bij HZ altijd ons interne scholingsprogramma.
-
Kan ik docent worden naast mijn huidige baan?
Afhankelijk van de vacature is dit zeker een optie. Wij vinden het belangrijk om onze studenten casuïstiek uit de beroepspraktijk mee te geven. Dit is mogelijk doordat een deel van onze docenten recente werkervaring heeft en houdt. Bijvoorbeeld in de vorm van een baan of eigen bedrijf.
-
Kan ik parttime werken als docent of onderzoeker?
In onze vacatures staat altijd duidelijk vermeld of het om een parttime- of fulltimefunctie gaat. Het aantal dagen dat je werkt hangt af van de functie. Dit kan variëren van het geven van een enkele cursus tot volledig deel uitmaken van het onderwijsteam.
-
Kan ik als onderzoeker ook aan de slag binnen het hbo?
Voor onderzoekers met een masteropleiding of PhD hebben we regelmatig interessante vacatures. Een combinatie van onderwijs en onderzoek behoort tot de mogelijkheden. Het gaat dan om praktijkgericht onderzoek waarbij je samenwerkt met nationale en internationale partners, kennisinstituten en het bedrijfsleven in Zeeland.
-
Kan ik als junioronderzoeker ook een interessante baan vinden bij HZ?
We hebben regelmatig vacatures binnen onze onderzoeksgroepen. Houd onze vacaturepagina dus goed in de gaten. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als onderzoekmedewerker of onderwijsinstructeur. In de meeste gevallen heb je hiervoor minimaal een hbo-diploma nodig. Werkervaring is niet altijd vereist.
-
Ik ben geen docent of onderzoeker, maar wil wel graag bij de HZ werken. Kan dat?
Ja, ook dat kan! We hebben verschillende ondersteunende functies binnen onze hogeschool die dit mogelijk maken. Denk aan onze facilitaire en technische medewerkers, IT-professionals, roosteraars en managementondersteuners. Of misschien ben jij wel onze nieuwe communicatie, HR of financiële expert. Bekijk ook voor deze functies onze openstaande vacatures.
-
Kan ik een open sollicitatie indienen?
Zijn er momenteel geen relevante vacatures voor jou, maar wil je ons wel laten weten dat je interesse hebt in een baan bij de HZ? Stuur dan je CV met motivatie naar poo@hz.nl.
-
Ik wil een gastles of workshop verzorgen. Hoe doe ik dit?
Wat leuk! Wij werken graag met professionals uit de beroepspraktijk. Heb je interesse om een gastles of workshop voor HZ-studenten te verzorgen? Neem dan contact met ons op via 0118 - 489 000 en vraag naar de opleidingscoördinator van de betreffende opleiding.