Regelingen en arbeidsvoorwaarden

Naast een levendige en persoonlijke werkomgeving biedt de HZ haar medewerkers goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een marktconform salaris, een dertiende maand en een zeer fijne verlofregeling. Ontdek verder de mogelijkheden voor professionalisering, internationalisering en hoe wij ons inzetten voor de vitaliteit van onze medewerkers.

Salaris en extra uitkeringen

De hoogte van je salaris is afhankelijk van de functie en de kennis en ervaring. Bij de vacature staat de salarisschaal die van toepassing is altijd vermeld. In de cao-hbo kun je de salarisschalen bekijken.

Naast je salaris ontvang je jaarlijks 8% vakantiegeld en een 8,3% eindejaarsuitkering. Dat is omgerekend een volledige dertiende maand.

Reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding

Als je op meer dan 10 kilometer van HZ woont, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de reiskosten van 0,14 per kilometer met een maximum van 75 kilometer enkele reis.

Als je niet reist, maar meer dan 4 uur thuiswerkt op een dag, dan kom je in aanmerking voor een thuiswerkvergoeding.

Contract

Een arbeidsovereenkomst wordt meestal aangegaan voor een bepaalde tijd (D4). In veel gevallen is er de mogelijkheid om na een jaar, bij gebleken geschiktheid, blijvende formatieruimte en voldoende (toestroom van) studenten, het contract te verlengen en/of om te zetten in een vaste aanstelling. Reageer je op een vacature dan kun je dit navragen bij de contactpersoon.

Daarnaast zijn er ook werkzaamheden voor een bepaalde periode wegens vervanging, door tijdelijke uitbreiding van de activiteiten van een afdeling of voor een afgebakend project. Deze periode wordt dan expliciet genoemd in de vacature: het contract wordt automatisch beëindigd na deze bepaalde periode.

Pensioen

Als je bij de HZ werkt, bouw je pensioen op via het ABP.

Flexibiliteit en Verlof

Bij de HZ is het gebruikelijk om een werkweek van 40 uur te hanteren, waardoor je jaarlijks bij fulltime een gemiddeld recht hebt op 428 verlofuren met behoud van salaris. Andere modaliteiten (36 of 38 uur), geven recht op 219 respectievelijk 323 verlofuren bij fulltime.

Het aantal werkuren, je werkdagen en begin- en eindtijden bespreek je met je leidinggevende. Parttime werken behoort ook tot de mogelijkheden.

Aandacht voor gezondheid en vitaliteit

De duurzame inzetbaarheid van medewerkers vinden we cruciaal binnen de HZ. HZ Vitality biedt een aanbod aan diverse activiteiten op zowel mentaal als fysiek vlak, die kunnen helpen om zolang mogelijk gezond te blijven. Denk aan het doen van een health check, de vitaliteitsweek en het werken aan je vitaliteit in het HZ Vitality centre.

Lees meer over vitaliteit

Professionalisering

De HZ biedt veel mogelijkheden voor ontwikkeling van jouw talenten. Zodat jij kunt groeien. Wil je een cursus volgen, een master of een bachelor behalen, een congres bezoeken of stage lopen? Hier hebben professionaliseringsuren en een budget voor beschikbaar.

Lees meer over Professionalisering

Internationalisering

Als je door de gangen van onze hogeschool wandelt, is de kans groot dat je wordt begroet in een andere taal dan je eigen. We hebben namelijk zo’n 400 internationale studenten en medewerkers, uit meer dan 50 verschillende landen. Naast de internationale instroom, is onze hogeschool ook veel betrokken bij uitwisselingsprojecten. Zo kan het zijn dat jij als HZ-medewerker op pad gaat of gastlessen verzorgd bij onze partners in het buitenland.