Sollicitatieprocedure

Heb jij een interessante vacature gezien bij de HZ? Solliciteren op een openstaande functie kan gemakkelijk online. Wanneer je solliciteert, komt je informatie terecht bij de dienst of domein waar de vacature uit staat. Je ontvangt binnen tien minuten een ontvangstbevestiging. Voor je daadwerkelijk solliciteert, wil je natuurlijk alles weten over de vacature die je aanspreekt. Je kunt die informatie van onze website halen, maar je kunt ook kiezen voor persoonlijk contact. Bij iedere vacature staan de gegevens van de medewerker met wie je contact kunt opnemen voor vragen en/of opmerkingen.

In de vacaturetekst staat vaak opgenomen wat de sluitingsdatum van de vacature is en wanneer de eerste gesprekken zullen plaatsvinden.

Na de sluitingsdatum word je uitgenodigd voor een eerste gesprek of je krijgt van ons bericht dat we verder gaan met andere sollicitanten. Indien het eerste gesprek voor beide partijen goed verlopen dan volgt er een tweede gesprek. Een proefles kan ook onderdeel zijn van de selectieprocedure bij een docent.

Met de meest geschikte kandidaat nemen we vervolgens contact op om een aantal documenten op te vragen. Daarna wordt er schriftelijk een aanbod gedaan waarop je kunt reageren. Na je akkoord ontvang je een arbeidsovereenkomst.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je in de CAO HBO. Na je aanstelling ontvang je een uitgebreide set informatie.

HZ hanteert de NVP Sollicitatiecode.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, stuur dan een e-mail naar poo@hz.nl.

Mocht er tegelijkertijd een interne sollicitatie lopen voor de vacature, dan krijgt een interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang.

Open sollicitaties

Zijn er momenteel geen relevante vacatures voor jou, maar wil je ons wel laten weten dat je interesse hebt in een baan bij de HZ? We adviseren je in dat geval om hier een account aan te maken en je CV te uploaden.