Aan het woord

In deze interviewreeks maak je kennis met de mensen achter het JRCZ, met hun expertise en hun visie.

'In makerspaces ontstaan unieke samenwerkingen'


'Makerspaces zijn levendige, stimulerende plekken waar studenten, docenten en onderzoekers van verschillende disciplines samenwerken aan opgaven die uitdagend zijn, op basis van vragen uit de maatschappij.'

Interview met leading lector Robert Trouwborst | Juni 2022

'Geen plattegrond in het JRCZ is hetzelfde'


'We moeten met zoveel zaken rekening houden, omdat alles anders is dan in een gewoon gebouw', zegt projectmanager Arnold Bolders. Hij begeleidt de bouw van het JRCZ.


Interview met Arnold Bolders van BouwMeesterPro | Mei 2022

‘Ik ben altijd op zoek naar verbinding’


“Ik ben een pionier en houd ervan om zaken aan te pakken”, zegt Leo Blok, de onlangs aangestelde manager van het Joint Research Center Zeeland.


Interview met manager JRCZ Leo Blok | April 2022

Hét onderzoekscentrum voor de professionals van de toekomst


"De thema's water, energie, voedsel en biobased economy staan centraal. Dit zijn thema's die in het DNA van een deltaregio als Zeeland zitten. Als je binnen deze thema's wil helpen met het oplossen van problemen ben je in het JRCZ op de juiste plek."


Lees wat je als student kunt verwachten in het JRCZ | April 2022

JRCZ is belangrijk puzzelstuk in groot geheel


“Het klinkt poëtisch, maar we werken in het JRCZ aan een mooiere wereld. Het is ook goed voor Zeeland. Andere regio’s kijken met belangstelling naar dit project. Wat dat betreft mogen we onze bescheidenheid best laten varen.”


Interview met programmamanager Campus Zeeland, Margriet van Groeningen | Juli 2021

Het JRCZ gebouw is geen blackbox


"De uitstraling van het JRCZ maakt direct duidelijk dat dit niet zomaar een kantoorgebouw is; hier gebeurt iets totaal anders."


Interview met architect Ben Westenburger | Maart 2021

Stip op de horizon


“Ik hoop dat studenten, docenten en onderzoekers straks trots zijn om in het JRCZ te mogen werken aan drie belangrijke mondiale thema’s: water, energie en voedsel. Onderzoeksgebieden die aansluiten bij het DNA van Zeeland.”


Interview met projectleider Adri de Buck | Januari 2021