Als favoriet opslaan

Vakspecialist Dalton

Wil je je als leraar basisonderwijs blijven ontwikkelen? En jezelf specialiseren? Maak jezelf als leerkracht van nóg meer toegevoegde waarde met de post-hbo-opleiding Vakspecialist Dalton. Er komen steeds meer Daltonscholen in Nederland. Dit onderwijs met de nadruk op keuzevrijheid, samenwerking, reflectie en zelfstandigheid bereidt leerlingen optimaal voor op de toekomst. Als leerkracht heb je een inspirerende rol in het leerproces.

De opleiding is bedoeld voor (aankomende) leerkrachten die zich willen specialiseren in het coachende karakter van het Daltononderwijs. De studie wordt verzorgd door de opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) van de HZ in samenwerking met de Pabo Thomas More (Rotterdam). 

Lees meer

Opbouw opleiding

In het Dalton-onderwijs is de rol van de docent meer coachend en begeleidend en minder gericht op alleen het overdragen van kennis. Dalton gaat ervan uit dat iedere leerling in staat is verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf en de omgeving. Als docent maak je heldere afspraken met de leerling, bied je veiligheid en structuur en zorg je dat het leerklimaat voor de leerling uitdagend is. Op die manier krijgt hij of zij de ruimte om zich persoonlijk, sociaal en cognitief te ontwikkelen.

 Tijdens de opleiding leer je alles over het Dalton-onderwijs en word je klaargestoomd voor deze vorm van lesgeven/coachen. De post-hbo-opleiding bestaat uit acht bijeenkomsten en een stage en wordt afgesloten met een individuele presentatie.

Toelatingseisen

Enthousiast geworden? Houd er rekening mee dat je voldoet aan de voorwaarden voor inschrijving. Je hebt een afgeronde lerarenopleiding voor het basisonderwijs en bent in staat om de studieopdrachten uit te voeren op je werkplek of stageplek.

Praktische informatie

Startdatum

Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding in september 2017.

Lesdata

De lesdata zijn nog niet vastgesteld.

Studiebelasting

De opleiding duurt een jaar en bestaat uit vijftien lesbijeenkomsten. De totale studiebelasting is 200 uur. 

Studiekosten

De kosten voor deze post-hbo-opleiding bedragen €800,-. Dit is exclusief studiemateriaal.

Leslocatie

HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4, Vlissingen. 

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met het Academiebureau voor Educatie & Pedagogiek via telefoonnummer 0118 - 489 292 of via pabo@hz.nl

Wil je je aanmelden? Dit kan via pabo@hz.nl.

Als favoriet opslaan
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×