Jij brengt graag mensen in beweging. Jong én oud. Je wil plezier in je werk en kunt goed lesgeven of aansturen. Binnen het thema Sport leer je hoe je nieuw sport- en beweegaanbod ontwikkelt én uitvoert. Je leert hoe je kansen benut, aanbod vernieuwt en organisaties en mensen samenbrengt.

Let op: We zijn aan het onderzoeken in welke vorm deze opleiding aangeboden wordt. Wil je op de hoogte blijven, vul dit formulier in.

Sport- en beweegprofessional
Sport is goed voor iedereen. Het maakt mensen gezonder en het vergroot hun zelfvertrouwen. En sport brengt ook mensen samen. Binnen dit thema leer je hoe je mensen enthousiasmeert om (meer) te sporten en bewegen. Een goede samenwerking is hierbij essentieel.

De kern van dit thema bestaat uit:

 • Kansen benutten
  De maatschappij verandert doorlopend. Technologische ontwikkelingen gaan hard. Als sportondernemer leer je ontwikkelingen te herkennen en kansen te benutten. Help bijvoorbeeld mensen bij het bereiken van hun individuele gezondheidsdoelstellingen door middel van het opstellen van een vitaliteitsplan. Of organiseer kennismakings-en sportactiviteiten en voorkom overgewicht bij jongeren of eenzaamheid onder ouderen.
 • Samenwerken en netwerken
  Je leert hoe je netwerken opzet. En hoe je samenwerkt met andere organisaties, binnen- én buiten de sportsector. Dit is erg belangrijk als jij een verbinder wilt zijn in deze sector. Hierdoor kun je goed aanbod ontwikkelen en de doelgroep beter bereiken. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking tussen een sportschool en een hotel om samen een passend beweegaanbod voor toeristen te ontwikkelen.
 • Vernieuwen en ontwikkelen
  Tijdens de opleiding word je ondernemender. Je bedenkt verdienmodellen voor vernieuwende producten of diensten voor jouw eigen onderneming of organisatie. Vertaal trends op het gebied van sport, bewegen en gezondheid naar bewegingsactiviteiten waar de juiste doelgroep op afkomt.

Vergroot jouw waarde en kansen
Bedrijven zoeken steeds meer vernieuwende, ondernemende organisatoren en uitvoerders van sportactiviteiten. In deze opleiding leer je hoe je kansen en knelpunten herkent en benut. En hoe je samenwerkt en nieuw aanbod ontwikkelt. Dit vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt en/of meerwaarde bij jouw huidige werkgever.

John over de Ad Sport
Hanneke over sportondernemingsschap

Startmoment

We onderzoeken momenteel alternatieve manieren om de inhoud van de opleiding aan te bieden. Als je op de hoogte wilt worden gehouden van eventuele ontwikkelingen en alternatieve aanbiedingen, laat het ons dan weten door dit formulier in te vullen.

Na de opleiding

Binnen het thema Sport je zowel terecht in het bedrijfsleven, bij welzijnsorganisaties of bij (semi-)overheidsinstellingen. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende beroepen.

 • sportcoördinator
 • buurtsportcoach
 • eventmanager
 • recreatiemanager
 • zelfstandig ondernemer

Studiekeuzehulp

Heb jij de ambities om weer te gaan studeren, maar twijfel je nog of dit wel bij jou past? Tijdens een adviesgesprek krijg je meer informatie over de inhoud van de opleiding, de studievorm en de werk- en privébalans die een belangrijke rol speelt.

Check of een deeltijd-opleiding iets voor jou is!

Studeren naast je baan iets voor jou? Doe de quiz!

Ga in gesprek met onze deeltijd adviseur

Vragen over de opleiding, de HZ of flexibel studeren? Stel je vraag aan onze deeltijd adviseur!

Ontdek onze deeltijdopleidingen

Heb je een bepaalde deeltijdopleiding op het oog? Bekijk een online voorlichting en ontdek gelijk of de opleiding iets voor jou is!

Bekijk alle studiekeuzeactiviteiten

Gerelateerde opleidingen

Sportkunde

Sport is belangrijk voor onze samenleving. Sport zorgt voor plezier. Maar ook dat mensen elkaar…
Tourism Management Ad

Tourism Management

Ontdek je graag nieuwe bestemmingen en culturen en spreken vrije tijd, reizen en gastvrijheid je…

Bedrijfskunde

Met de opleiding Bedrijfskunde leer je het beste uit organisaties en mensen te halen. Met jouw…