Hybride Zorgopleider
Kriebelt het om jouw vakkennis over te brengen aan nieuw talent? Wil jij van betekenis zijn voor het onderwijs en leerlingen helpen in hun ontwikkeling? En sta jij open voor een afwisselende werkweek waarin je zowel in de praktijk als het onderwijs werkzaam bent? Kies dan voor de cursus Hybride Zorgopleider aan de HZ, die in samenwerking met ZAOS Deltaplan Zeeuwse zorgaanbieders, Scalda en het VO onderwijs wordt verzorgd en mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage vanuit Regionale Aanpak Personeelstekort.
De cursus Hybride Zorgopleider biedt jou de kans om het onderwijs en de praktijk dichter bij elkaar te brengen, wat zowel de onderwijswereld als zorgorganisaties ten goede komt. In dit unieke traject word je opgeleid tot zorgopleider binnen het onderwijs. Hybride zorgopleiders zijn zowel werkzaam in de praktijk als het onderwijs. Hoe waardevol is het om jouw vaardigheden, actuele kennis en ervaring vanuit de praktijk te delen met nieuw talent, om zo een aankomende generatie te enthousiasmeren voor jouw vak?
Dankzij de goede uitwisseling van actuele praktijkkennis, ervaringen en vaardigheden brengt deze opleiding het onderwijs en de praktijk nog dichter bij elkaar en bereidt jou optimaal voor op je rol als toekomstig zorgopleider. Dit leer je tijdens het opleidingstraject:
- Je leert anderen coachen én kunt deze competenties toepassen binnen jouw eigen beroepspraktijk.
- Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met het onderwijs en ondervindt welke rol in het onderwijs het beste bij jou past.
- Je leert (technische) kennis, vaardigheden en attitudes overdragen.
- Je maakt je werkweek afwisselender en aantrekkelijker doordat je een deel van de tijd ook lesgeeft of andere onderwijsactiviteiten uitvoert.
- Je bent in staat om scholingsactiviteiten, trainingen en cursussen te verzorgen.
- Je leert hoe je lesmateriaal kunt ontwikkelen.
Naast de vele voordelen voor zorgmedewerkers is dit opleidingstraject ook waardevol voor zorgorganisaties en onderwijsinstellingen:
- Zorgorganisaties kunnen inspelen op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, de ontwikkeling van medewerkers en het opleidingsklimaat binnen de organisatie.
- Zorgorganisaties krijgen toegang tot een netwerk van toekomstige vakmensen en het beroepsonderwijs.
- Studenten worden nóg beter voorbereid op de praktijk doordat onderwijs samen met de praktijk wordt ontwikkeld. Dit brengt het onderwijs en de praktijk nog dichter bij elkaar.
- Binnen het onderwijs kan de Hybride Zorgopleider, als expert, van toegevoegde waarde zijn binnen een onderwijsteam om specialistische vakkennis over te brengen, lesmateriaal te ontwikkelen of instructies te verzorgen.
Het opleidingstraject Hybride Zorgopleider wordt als cursus aangeboden. Het totale traject duurt acht maanden en bestaat uit 18 scholingsbijeenkomsten en 80 stage-uren. De cursus is opgebouwd uit twee fases: een basisdeel (A) en een verdiepend deel (B). Na het volgen van fase A en B heb je de totale cursus doorlopen en ontvang je het certificaat ‘Hybride Zorgopleider’.