Als favoriet opslaan

Biobased Economy

Het Centre of Expertise Biobased Economy van de HZ en Avans Hogeschool biedt vanaf 12 september opnieuw de online MOOC Biobased Economy Introduction aan. In acht lessen gedurende acht weken komen verschillende componenten aan bod waaronder energie, bioraffinage en aquatische biomasse.

Om de transitie naar een biobased economy mogelijk te maken zijn er experts nodig. Met de MOOC Biobased Economy Introduction bieden we je de kans om laagdrempelig kennis te maken met biobased. Biobased Economy (BBE) gaat over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof: van ‘fossil based’ naar ‘bio based’. De verwachting is dat biomassa de komende jaren een steeds belangrijkere rol gaat spelen in onze economie. Dit heeft verschillende redenen, maar de belangrijkste zijn innovatie, economische kansen, energieonafhankelijkheid, energiezekerheid en het verminderen van broeikasgassen. De MOOC focust zich met name op green chemistry, technology en environmental science. Bekijk de introductiefilm over de cursus.

De MOOC is voor iedereen toegankelijk, maar met name interessant voor hbo-studenten chemie, chemische technologie, aquatische ecotechnologie, economie en professionals uit het relevante bedrijfsleven. De cursus is Engelstalig, maar wel Nederlands ondertiteld.

Voor meer informatie over de MOOC kun je het Centre of Expertise Biobased Economy raadplegen.

Lees meer

Praktische informatie

Startdatum

12 september 2016. De cursus loopt tot 7 november 2016.

Studiebelasting

Acht lessen verdeeld over acht weken, 5 uur per week

Studiekosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Aanmelden

Wil je aan de slag met deze MOOC? Meld je dan aan door een Open Education-Account aan te maken.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met Geert Mol via e-mail g.mol@hz.nl

Als favoriet opslaan
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×