Peter van Zunderd

Lector Resilient Deltas

E: zund0006@hz.nl

Als hoofdcommissaris gaf Peter van Zunderd onder andere leiding aan het politiekorps Midden- en West-Brabant, de Politieacademie en het Korps Landelijke Politiediensten. Daarnaast heeft hij affiniteit met grote (sport) evenementen. Als Directeur Generaal EURO 2000 van het Ministerie van BZK was hij verantwoordelijk voor Nederland tijdens dit toernooi dat samen met België werd georganiseerd. Na zijn FLO was hij directeur van de Veiligheidsregio Midden en West Brabant.

Thans is hij voorzitter van de Landelijke Operationele Staf (LOS). De LOS is verantwoordelijk voor de multidisciplinaire coördinatie van de operationele diensten Defensie, Politie, Brandweer, GGD en Gemeenten bij (dreiging van) nationale crises of rampen. Daarnaast is hij voorzitter en lid van diverse commissies, waaronder de auditcommissie voor het hoger en wetenschappelijk onderwijs van de NVAO.

Projecten

Professionals en de zelfredzame burger

Het vervolgonderzoek op 'resilient deltas' waarin kennis en vaardigheden worden opgedaan voor het co-regisseren van veiligheid van burgers, bedrijfsleven en veiligheidsprofessionals.

Centre of Expertise Delta Technology

Resilient Deltas

​Onderzoek naar veerkracht van gemeenschappen in Zeeuwse delta

Resilient Deltas

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×