Nicolette de Klerk-Jolink

Docent-onderzoeker Healthy Region

E: nicolette.de.klerk@hz.nl

Nicolette de Klerk-Jolink MSc RN werkt als docent-onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region van HZ University of Applied Sciences. Daarnaast is zij docent bij de bacheloropleiding verpleegkunde van de HZ.

In samenwerking en afstemming tussen onderwijs en de praktijk participeert zij in regionale, nationale en internationale projecten op het gebied van zorg en onderwijsinnovaties die bijdragen aan de gezondheidsbevordering van het individu en de gemeenschap. Ze streeft hierbij verduurzaming na door specifiek aandacht te hebben voor de implementatie van de innovatie.

Zij werkte ruim vijftien jaar als intensive/cardiocare- verpleegkundige in binnen- en buitenland waarna ze de overstap maakte naar het zorgonderwijs. Zij voltooide de lerarenopleiding verpleegkunde en behaalde haar master onderwijswetenschappen.

De diversiteit van haar werkzaamheden in het onderwijs reikt van docent-onderzoeker, projectleider, leidinggevende, onderwijscoördinator, curriculumontwikkelaar tot onderwijsadviseur.

Projecten

Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO)

Leren en werken in de zorg en welzijn in Zeeland innovatiever maken

Healthy Region

TICC

Transforming Integrated Care in the Community

Healthy Region

CASCADE

Community Areas of Sustainable Care And Dementia Excellence in Europe

Healthy Region