Lyda Vos

Extern Onderzoeker Onderwijsexcellentie Voortgezet Onderwijs

Na haar studie wiskunde is Lyda begonnen als wiskunde docent. Daarna heeft zij de opleiding bedrijfseconomie en de masteropleiding (ecologische) pedagogiek afgerond. Tijdens deze masteropleiding heeft zij kwantitatief onderzoek gedaan naar de invloed van sportactiviteiten op het gedrag van jongeren.

In 2012 is Lyda gestart op het Goese Lyceum. Lyda vindt het onderzoek in de school belangrijk. Hier gaat het om o.a. kleine praktijkonderzoeken, analyse van resultaten om een kwaliteitsverbetering van het onderwijs te bereiken. Onderzoeken wat er speelt, vragen stellen en vooral nieuwsgierig zijn naar de achtergronden. Een lerende schoolcultuur, waarbij er gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering.

In 2018 is het Goese Lyceum, locatie Bergweg, een excellente school geworden. De basis hiervoor is vooral vanuit een gezamenlijke visie binnen de school ontwikkeld, waarbij ook wetenschappelijke gegevens (o.a. Gert Biesta, Marinka Kuijpers) ten grondslag liggen.
De persoonlijke interesse gaat uit naar de samenwerking tussen speciaal onderwijs en regulier onderwijs. Het onderzoeken van de mogelijkheden en vooral het verloop van de huidige samenwerking. Daarnaast ligt de interesse bij het leren van leraren. Wat maakt dat de leraar leert en hoe zien zij dit zelf? Wat is de ideale vorm en wat zijn de mogelijkheden binnen de regio?

Projecten

Onderwijsexcellentie in het voortgezet onderwijs

Onderzoek naar motiverend onderwijs, leren op maat en de school als lerende organisatie.​

Onderwijsexcellentie Voortgezet Onderwijs

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×