Jean-Marie Buijs

Docent-onderzoeker Resilient Deltas

E: jm.buijs@hz.nl

Jean-Marie Buijs is docent-onderzoeker bij onderzoeksgroep Resilient Deltas sinds september 2013. Hij geeft les in Delta Management en toegepast onderzoek. Hij is actief betrokken bij het project Resilient Deltas. Jean-Marie richt zich voornamelijk op de relatie tussen governance en de resilience van delta gemeenschappen. In het onderzoek past hij inzichten toe vanuit zijn promotieonderzoek in openbaar bestuur, die hij aan het afronden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het Resilient Deltas onderzoekproject brengt Jean-Marie niet alleen kennis over governance, maar ook expertise van zijn actieve betrokkenheid in de leefbaarheid van lokale gemeenschappen.  

Jean-Marie is tevens coördinator van de onderzoeksgroep Resilient Deltas. 

Projecten

Sustainable and Resilient Coastal Cities

Resilient Deltas

FRAMES: Ontwikkeling van meerlaagse waterveiligheid in de Noordzee regio

Ontwikkeling van meerlaagse waterveiligheid in de praktijk vraagt om adaptief vermogen; geleerde lessen uit een lerende evaluatie van pilotprojecten in de Noordzee regio

Resilient Deltas

Polder2C's: Living lab Hedwige-Prosperpolder

Is de kustbescherming veilig genoeg en hoe effectief is de noodhulp wanneer er een dijk breekt? Hoe kan de combinatie van kustbescherming en noodhulp effectief blijven wanneer er een noodsituatie uit breekt?

Building with Nature