Jakolien van der Meer

Docent-onderzoeker Supply Chain Innovation

E: j.m.van.der.meer@hz.nl

Dr. ir. Jakolien van der Meer is wiskundige met een specialisatie in numerieke analyse en stromingsleer, optimalisatie en geowetenschappen. Jakolien heeft veel ervaring met numerieke berekeningsmethoden, modelering en simulaties.

Ze is werkzaam als docent-onderzoeker bij het lectoraar Supply Chain Innovation van HZ University of Applied Sciences. Daar is ze betrokken bij het Zero Emissie-project. Ze heeft onder meer een tool ontwikkeld die bedrijven helpt om een strategische keuze te maken in de transitie naar elektrische vervoersmiddelen.

Verder werkt zij mee aan het FTMAAS-project als onderzoeker, waarvoor zij onder andere een simulatie opzet om informatieprocessen inzichtelijk te maken in de aankomst en wachttijden van leveranciers.

Eerder was zij werkzaam bij de TU Delft als PhD-student op het raakvlak van aardwetenschappen en toegepaste wiskunde en als technisch consultant bij Sioux LIME waar zij onder andere werkte aan een project voor ASM op het gebied van procesoptimalisatie. Jakolien heeft een master en bachelor in toegepaste wiskunde.

Projecten

FTMAAS

Digitalization is a key enabler in the transition towards a healthy logistics and freight transport system. Such digital innovations are developing at a very fast pace, albeit in 2 separate worlds: logistics and traffic management.

Supply Chain Innovation

Zero Emission Transport

In Zeeland a reduction of 49% CO2 emissions should be reached by 2030. Logistic companies should start acting now as the depreciation period of a truck is seven years, which means a replacement of a part of their fleet in 2023.

Supply Chain Innovation