Hans Dekker

Docent-onderzoeker

E: j.j.dekker@hz.nl

Hans Dekker is als Hogeschool Hoofddocent verbonden aan de Academie voor Economie & Management van HZ. Tevens is hij auteur en bewerker van diverse boeken op het gebied van verkoop. Naast zijn expertise op het gebied van Sales, heeft hij heeft een grote voorliefde voor onderzoeksmethodologie en -filosofie in het algemeen en Business Intelligence & Analytics in het bijzonder.

In 2016 is Hans gepromoveerd aan de School of Management van Bradford University op het gebied van persoonlijk verkoop. Tevens heeft hij een Master of Science Bedrijfskunde behaald aan de Nyenrode Business Universiteit en is hij een trotse alumnus van de opleiding Commerciële Economie van de HZ.

Voordat hij in 2000 aan de HZ begon, is hij actief geweest in de verkoop van copiers en printers. Op de HZ heeft hij de economische opleidingen geleid en is hij Marketing Manager van de HZ geweest. Naast het op de kaart zetten van de specialisatie Business Intelligence & Analytics binnen het Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren, concentreert hij zich op Sales Analytics. Ook is hij werkzaam voor het Centre of Expertise Biobased Economy. Daarnaast geeft Hans met veel plezier les in de Minor From (big) data to (big) business en verkoop- en onderzoeksvaardigheden in de opleidingen Commerciële Economie en Communicatie.

Projecten

Kansen van robotisering voor Zeeland

Onderzoek naar de effecten van de toenemende robotisering voor de Zeeuwse economie.

Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren