Eva Hartog

Onderzoeker Aquaculture in Delta Areas

E: e.hartog@hz.nl
T: +31 (0)118 - 499 672

Ing. Eva Hartog heeft haar Bachelor of Water Management behaald in 2006. Na 3 jaar te hebben gewerkt bij het NIOO in Yerseke als onderzoeksassistent Macrobenthos, is ze gaan werken bij IMARES Yerseke. Hier deed ze veel veldwerk op het gebied van vis en schelpdieren en onderhield ze de contacten met de mossel en garnalenkwekers. 

In augustus 2013 is ze begonnen bij de onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas. Hier werkt ze voornamelijk aan buitendijkse schelpdierkweekprojecten. Ze gebruikt de opgebouwde kennis vanuit het veld en onderhoud de contacten met de kwekers. Ze hoopt HZ studenten enthousiast te maken voor aquacultuur want ‘praktisch en toegepast onderzoek in aquacultuur onderwerpen zijn enorm uitdagend en interessant!’

Projecten

Productiefactoren Mosselcultuur Oosterschelde

In het project PROFMOS, dat staat voor ‘Productiefactoren Mosselcultuur Oosterschelde’, wordt onderzoek gedaan naar het kweken van mosselen in de Oosterschelde.

Aquaculture in Delta Areas

Zilte productie

Optimaliseren van buitendijkse kweek van mosselen, oesters, kokkels en nieuwe schelpdiersoorten als tapijtschelpen en venusschelpen.

Aquaculture in Delta Areas