Eva Hartog

Onderzoeker Aquaculture in Delta Areas

E: e.hartog@hz.nl
T: 0118-489672

Eva Hartog is als projectleider en senior-onderzoeker van Aquaculture in Delta Areas het aanspreekpunt voor de mossel- en oestersector in Zeeland. Ze heeft zich, sinds ze in 2013 als onderzoeker begon bij het lectoraat, gespecialiseerd naar schaal- en schelpdieren.

Ze heeft sindsdien onder meer onderzoek gedaan naar de oesterboorder, het efficiënter invangen van oesterbroed en heeft een app voor mosselvissers mede-ontwikkeld waarmee de mosselkwekers beter inzicht krijgen in hun kweek. “De HZ heeft een goede positie verworven als kennisinstelling op dit gebied”, zegt Eva, die recht door zee is en het liefste met haar voeten in de klei staat om onderzoek te doen.

Eva studeerde Watermanagement aan de HZ University of Applied Sciences. Daarna ging ze aan de slag bij het NIOO in Yerseke waar ze onderzoeksassistent Macrobenthos was. Na drie jaar ging ze aan de slag bij Imares in hetzelfde dorp. Hier deed ze al veel veldwerk op het gebied van vis en schelpdieren. Eva werkt graag met studenten, die ze wil enthousiasmeren voor onderzoek op het gebied van aquacultuur. “Praktisch en toegepast onderzoek in deze sector is enorm uitdagend en interessant.”

Projecten

Productiefactoren Mosselcultuur Oosterschelde

In het project PROFMOS, dat staat voor ‘Productiefactoren Mosselcultuur Oosterschelde’, wordt onderzoek gedaan naar het kweken van mosselen in de Oosterschelde.

Aquaculture in Delta Areas

Zilte productie

Optimaliseren van buitendijkse kweek van mosselen, oesters, kokkels en nieuwe schelpdiersoorten als tapijtschelpen en venusschelpen.

Aquaculture in Delta Areas