Emma McAteer

Docent-onderzoeker Water Technology

E: emma.mcateer@hz.nl
T: +31 118 - 489 857

Emma McAteer MSc is docent-onderzoeker bij onderzoeksgroep Water Technology. In 2010 behaalde Emma haar masterdiploma in Environmental Engineering bij Queen’s University Belfast in Noord-Ierland. Voordat Emma naar Nederland verhuisde was zij twee jaar werkzaam in de afvalwaterzuivering industrie in Noord-Ierland.

Emma werkt aan verschillende onderzoeksprojecten voor het lectoraat Water Technology. Zo werkt zij onder andere aan de projecten NEREUS en FRESH4Cs, dit laatste project richt zich op het creeëren van alternatieve zoetwatervoorzieningen in kustgebieden voor landbouw, industrie en andere watergebruikers.
Naast haar onderzoek, geeft Emma tevens les binnen het Water Management bachelor programma. Emma geeft les in chemie aan de eerstejaars studenten en de vakken ecologische water kwaliteit en watervervuiling en -behandeling in het tweede jaar. Aan de vierdejaars afstudeerders geeft zij tevens les in het vak geavanceerde watertechnologie.

Projecten

FRESH4Cs

FRESH4Cs; alternatieve zoetwaterbronnen binnen de zoute kustgebieden.

Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren

Nereus

Water Technology

GO-Fresh II

In dit project draait het om de opslag van zoet water in natte periodes en het gebruik daarvan in tijden van droogte in deltagebieden.

Water Technology