Dylan de Jong

Docent-onderzoeker Marine Biobased Specialties

E: dlc.de.jong@hz.nl

Dylan heeft in 2018 zijn bachelor Chemie (major in Applied Chemistry) behaald aan de HZ University of Applied Sciences. Na een afstudeerstage bij het NIOZ is hij in de wereld van het zeewier blijven hangen en bij het lectoraat Marine Biobased Specialties begonnen als junior-onderzoeker.

In zijn eerste periode heeft hij vooral veel onderzoek gedaan naar zeewiersterolen en hoe de productie hiervan wordt beïnvloed door de kweekomgeving. Voor het project ALGOL werkt hij aan het karakteriseren van sterolen in de afvalstromen van zeewier. Hiernaast houdt hij zich voor het Valgorize-project bezig met de chemische smaakprofilering van zeewier en is hij penvoerder van het project FUCOS. Hierin wordt het pigment fucoxanthine uit zeewier toegepast in duurzame, bioactieve cosmeticaproducten.

Naast zijn werk als onderzoeker is hij betrokken bij het onderwijs. Hij geeft wekelijks praktijkles aan eerstejaars chemiestudenten.

Projecten

Chemische kennis toepassen in de praktijk met kombucha als resultaat

Brouwerij Vermeersen in Hulst wil zich naast het brouwen van bier richten op de productie van kombucha. Kombucha is gefermenteerde (zwarte of groene) thee. Van oudsher dichten mensen er helende krachten aan toe. Marine Biobased Specialties helpt mee met het proces.

Marine Biobased Specialties