Header Middelburg Edwin Paree Vermelden

Majestic Middelburg - Locatie Turfkaai

Het Middelburgs Anker

Ontwerp: Abdulaziz Ali | Mazhe Anqui | Alec de Fouw | Britt van Wassenhove

Middelburgs Anker

Voor het ontwerp van de follie is het essenteël om zowel de mariteme geschiedenis als het historische stadsgezicht te benadrukken.

Het bestaande bushokje op de locatie zal worden omgebouwd tot een follie, met als doel de bestaande situate te betrekken en aantrekkelijker te maken. Het ontwerp moet de mariteme geschiedenis van de locatie benadrukken. Het moet een plek worden waar zowel burgers als toeristen kunnen genieten van de omgeving en kunnen wachten op de bus.

Het golvende dak creëert de illusie dat het anker zich onder water bevindt, en rondom het anker wordt polycarbonaat geplaatst om een open ruimte te creëren. Duurzaamheid is een belangrijk aspect van het ontwerp. Verschillende duurzame materialen worden onderzocht, waarbij met name wordt gekeken naar de milieu-impact. Het dak van de follie biedt ook de mogelijkheid om kleine zonnepanelen te integreren, die de benodigde energie voor de reclameborden kunnen opwekken.

Kiosk 't Turfschip

Ontwerp: Arnoud Broos | Wesley van Die | Dick van Gilst | Emy Verhage

Kiosk 't Turfschip

Dit ontwerp voor een kiosk, te plaatsen op de Turfaai te Middelburg, is een verwijzing naar de rijke geschiedenis die deze locate kent. Zoals de naam al voorspeld, is hier vroeger de loskaai geweest voor turf. Het ontwerp refereert aan de turfschepen, kleine schepen geladen met een grote hoeveelheid staven turf.

De stalen scheepsromp vormt de basis van de kiosk. Deze romp ligt gedeeltelijk begraven in de grond. De kiosk zelf bestaat uit een houten constructe, welke aan zowel de binnen als buitenkant bekleed wordt met hout. Aan de buitenkant zullen dit donker gekleurde houten shingles zijn.

Deze shingles kunnen gemaakt worden van gerecycled hout. Bovenop de kiosk is een terras met een fantastsch uitzicht over de binnenhaven van Middelburg. Het terras is bereikbaar via de trap aan de achterzijde van de romp, welke een industrieel uiterlijk heeft. De willekeurig geplaatste raamkozijnen refereren naar het gestapelde turf. Dit brengt ook een speels efect in het ontwerp. Er zullen diverse delicatessen verkocht worden. Dit zullen lokale producten zijn, en producten waar Middelburg en Zeeland bekend om staan. Op het terras kunnen deze onder het genot van het fantastsche uitzicht genutgd worden.

Partners