Letter M

Ontwerp: Berra Orman | Boaz de Ruiter | Nina Salomé | Stan Kochanowski

Letter M

De kiosk is gebaseerd op de letter M van Middelburg. De kiosk is van binnen net groot genoeg om een klein cafeetje, restaurantje of informatie punt te vestigen.

Er is zorgvuldig gekeken naar duurzame en/of circulaire materialen voor de kiosk. om de buitengevel van het gebouw te maken, is besloten om houten balken te hergebruiken. Het idee is om het gebouw demontabel te maken, zodat de materialen opnieuw kunnen worden gebruikt wanneer het gebouw in de toekomst wordt gesloopt.

Bovendien is er rekening gehouden met het gewicht van de materialen, omdat het gebouw verplaatsbaar moet zijn. Daarom zijn lichtgewicht materialen gekozen om het gemakkelijker te maken om het gebouw te verplaatsen zonder veel moeite of middelen te hoeven gebruiken.

The Chargebox

Ontwerp: Femke Bouwens | Finley Nijsse | Meintje de Weerd | Mick de Feijter

The Chargebox

Het ontwerp is geïnspireerd op de geschiedenis van de pakhuizen op de locatie Rotterdamse Kaai. De smeedijzeren havenkraan werd vervaardigd in de fabriek De Prins van Oranje en in 1861 geplaatst ter vervanging van de havenkraan uit de 18e eeuw die datzelfde jaar afgebroken was.

Deze kraan werd aan de havenkade gebruikt voor het laden en lossen van vrachtgoederen uit boten. Het idee voor de Follie is hieruit ontstaan, een aanvulling op de oude kraan die het oog niet van de kraan zal weghalen maar juist als complementair stuk kan worden gezien.

Aan de Rotterdamse Kaai stonden een aantal pakhuizen waaronder het Entrepot, dit was een onderdeel van het Oost-Indische Huis aan de Rotterdamse Kaai nr. 243 in Middelburg. In het gebouw werden niet alleen goederen opgeslagen, maar er vonden ook verkopingen plaats. Zulke pakhuizen verbinden het idee van de opslag met de al bestaande kraan. De opstelling van blokken is ook terug te vinden op foto’s van de havenopslag in Middelburg. Het ontwerp is circulair door gebruik van hout en makkelijk verplaatsbaar doordat de blokken makkelijk van elkaar te halen zijn.

Onderzoeksgroep

Biobased Bouwen

Bekijk onderzoeksgroep

Partners

Creative City Boost