Historiaview

Ontwerp: Roderick Joosse | Kevin Lievense | Enzo Paree | Arniek Steenpoorte

Historiaview

Onze kiosk is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Het gebruik van eikenhout als gevelbekleding en vloermateriaal is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook milieuvriendelijk. Eikenhout is een duurzaam materiaal dat bekend staat om zijn sterkte en lange levensduur. Wat onze kiosk nog bijzonderder maakt, is dat deze volledig demonteerbaar is.

Dit betekent dat de kiosk gemakkelijk kan worden afgebroken en elders kan worden herbouwd. Door de demonteerbare constructie kunnen we de materialen hergebruiken en zo onze ecologische voetafdruk minimaliseren. Zo dragen we bij aan een circulaire economie en verminderen we de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd.

Daarnaast prijkt er trots een rij zonnepanelen op het dak van onze kiosk. Hierdoor kunnen we onze kiosk van elektriciteit voorzien op een milieuvriendelijke en duurzame manier. Bovendien zorgen de zonnepanelen ervoor dat we minder afhankelijk zijn van traditionele energiebronnen en dragen we bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Het natuurlijke karakter van het eikenhout en de elegante uitstraling passen naadloos bij de historische omgeving.

Rails and refreshments

Ontwerp: Niels Dissen | Martijn Franken | Duncan Harte | Meggy Lam

Rails and refreshments

Het ontwerp van de kiosk is geïnspireerd door Station Middelburg, waarbij rekening is gehouden met een moderne twist die is toegepast aan de binnenkant. Aan de buitenkant is echter de oude stijl van het station behouden, met als hoofdkenmerk de klok die op het dak is verwerkt, net zoals bij het station Middelburg.

Bij het ontwerpen van de binnenkant is er gestreefd naar een eigentijdse uitstraling. Daarbij is gebruikgemaakt van mooie wandpanelen met een houten structuur en strakke witte afgewerkte binnenwanden. Deze combinatie van materialen creëert een strak en stijlvol interieur. Een opvallend element in het moderne interieur van de kiosk is de toonbank/balie. Deze is zorgvuldig ontworpen om functioneel te zijn en tegelijkertijd een esthetisch hoogtepunt te vormen. De moderne toonbank/balie dient als het centrale punt waar klanten hun bestellingen kunnen plaatsen en betalen.

Onderzoeksgroep

Biobased Bouwen

Bekijk onderzoeksgroep

Partners

Creative City Boost