Elisa Platjouw

Elisa Platjouw

Elisa Platjouw is onderzoeker van het lectoraat Marine Biobased Chemie.

Ze behaalde in 2016 haar diploma HBO Chemie, afstudeerrichting Life Sciences aan HZ University of Applied Sciences. Na ruim een jaar te hebben gewerkt als onderzoeksassistent in een plant-weefselkweekbedrijf met Phalaenopsis en Anthurium, vervolgde ze haar carrière als Medior Development Analist in een voedselveiligheidslaboratorium.
Hier werkte ze aan het ontwikkelen en valideren van analysemethodes met analyse-apparatuur, zoals GC-TQ-MS, LC-TQ-MS en LC-GC-FID om contaminanten zoals pesticiden, dioxines, MOSHMOAH en 3-MPCD te kwantificeren.
Ze was verantwoordelijk voor het coördineren van verschillende werkgroepen om de kwaliteit en voortgang van de ontwikkeling in het lab te waarborgen.
Sinds mei 2022 is ze werkzaam bij de onderzoeksgroep Marine Biobased Chemie als onderzoeksmedewerker waar ze zich verder ontwikkelt op het gebied van smaakanalyses. Ze werkt samen met minor-studenten aan de ontwikkeling van onder meer een mineraalanalyse en vetzuuranalyse op melk. Verder werkt ze mee aan andere onderzoeksprojecten en draagt ze bij aan het praktijkgericht onderzoek.

Projecten