Zeeuwse regiofinale FIRST® LEGO® League op HZ University of Applied Sciences

De technische hbo-opleidingen van HZ University of Applied Sciences en het Huis van de Techniek organiseren op vrijdag 14 december aanstaande de jaarlijkse Zeeuwse regiofinale van de FIRST® LEGO® League. De FIRST® LEGO® League is een internationale robotwedstrijd die jongeren van het primair en voortgezet onderwijs tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. 200 deelnemers strijden in 32 teams om de LEGO Champion’s Award. Wereldwijd doen bijna driehonderdduizend kinderen mee. De HZ en het Huis van de Techniek organiseren de regiofinale om meer Zeeuwse basisschoolleerlingen en middelbare scholieren te interesseren voor techniek. 

Het thema van 2018 is ‘INTO ORBIT’. Meer dan 28.000 teams uit 80 verschillende landen, voeren ‘zelfstandig’ een project uit waarbij ze een menselijk fysiek of sociaal probleem kiezen waar men mee te maken krijgt tijdens een langdurige ruimteverkenning binnen ons zonnestelsel en komen met een oplossing voor dit probleem. De deelnemende teams zullen daarnaast met behulp van LEGO® MINDSTORMS® een zelfstandige robot bouwen, testen en programmeren om missies in de robotwedstrijd op te lossen.

Beoordeling
De deelnemende teams hebben acht weken de tijd gehad om een robot te ontwerpen en een presentatie voor te bereiden, voordat zij uitkomen in de Zeeuwse regionale finale. Op 16 februari volgt voor de drie beste teams de Benelux finale in Eindhoven. Daar kunnen teams zich kwalificeren voor een plaats in één van de internationale finales. De teams worden beoordeeld op vier onderdelen. Allereerst wordt er gekeken naar de prestaties van de robot. Vervolgens wordt het ontwerp van de robot en de presentatie van het onderzoek beoordeeld. Tot slot wordt er gekeken naar de ‘core values’ zoals samenwerking, sportiviteit en professionaliteit.

 Programma

12.30u – 13.00u Opening

13.00u – 16.00u  Robotwedstrijden, presentaties, beoordeling teamwork

16.30u – 17.00u  Juryberaad 17.00u – 17.30u  Prijsuitreiking

De wedstrijd vindt plaats op de HZ aan de Edisonweg 4 te Vlissingen. De pers is van harte welkom om bij dit evenement aanwezig te zijn.