​Zeeland podium voor aftrap nationale Girlsday 2017

Donderdag 13 april zal in het Topshuis op Neeltje Jans de landelijke kick-off plaatsvinden van de Girlsday 2017. De Girlsday wordt afgetrapt door Manon Janssen, boegbeeld van de topsector energie en CEO van Ecorys, samen met honderd meiden uit het basis- en voortgezet onderwijs. De kick-off staat dit jaar in het teken van ‘Green Energy’. Er is dan ook van alles op te steken over getijde- wind- en zonne-energie.

Girlsday
Om meiden de kans te bieden in aanraking te komen met techniek en de mogelijkheden binnen de technische sector, openen tijdens de landelijke Girlsday honderden bedrijven door het hele land hun deuren voor meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Ook 32 Zeeuwse bedrijven hebben hun medewerking toegezegd. Een forse uitbreiding in vergelijking met voorgaande jaren waar er slechts 2-3 Zeeuwse bedrijven deelnamen aan dit evenement. Het Zeeuwse bedrijfsleven staat te springen om jonge mensen die goed kunnen omgaan met de nieuwste hightech en internationaal georiënteerde technologie. Juist voor meiden wordt door deze ontwikkelingen een opleiding in techniek steeds aantrekkelijker. 

Samenwerking
Het Huis van de Techniek streeft er naar, in samenwerking met Scalda en HZ University of Applied Sciences, om de komende jaren het aantal deelnemende bedrijven en uiteraard ook meiden nog verder uit te breiden. Zodat alle Zeeuwse meiden techniek mee kunnen nemen als optie binnen hun studiekeuze-proces.