Winnaar HZ Stern scriptieprijs bereidt bedrijf voor op Brexit

Op woensdag 11 december is de HZ Stern voor de beste afstudeerscriptie van 2018-2019 uitgereikt. De winnaar van dit jaar is HZ-student Bedrijfskunde Thijs Wassink. De titel van zijn scriptie is ‘Having a good North Sea neighbour is better than a far friend’. Hij onderzocht een zeer actueel onderwerp: de Brexit. 

Thijs Wassink is afgestudeerd aan de HZ-opleiding Bedrijfskunde. Hij heeft met zijn scriptie een zeer actueel onderwerp bij de kop gepakt. Hij onderzocht voor groenteverwerker Farm Pack B.V. hoe het bedrijf zich kan voorbereiden op de Brexit. De groenteverwerker doet veel zaken met het Verenigd Koninkrijk. Hij gaf zestien adviezen in zijn scriptie. Ook introduceerde hij een wall of brexit bij het bedrijf: een bord waarop alle taken, verantwoordelijkheden en ontwikkelingen rond de brexit staan. Op die manier werd de brexit een collectief bedrijfsprobleem. Morgen mogen de Britten naar de stembus en zullen we weten of de Brexit een feit is. 

De scriptie van Thijs hier is te downloaden

Hij ontving een cheque van € 1.000,- en een, door kunstenares Hetty Heyster ontworpen, bronzen beeld van een stern. De overige genomineerden ontvingen een bedrag van € 500,-. 

Dsc 8056