‘Wie roert er nog in de soep?’

Op woensdag 14 maart 2018 tijdens de ‘Dag van de Social Worker’ organiseert de opleiding Social Work van de HZ de netwerkbijeenkomst “Wie roert er nog in de soep” onder begeleiding van een van Nederlands bekendste psychiaters, Bram Bakker. Tijdens de bijeenkomst komen er diverse thema’s aan bod, waaronder de veranderende rol van de (zorg) professional.

Veranderingen sociaal-maatschappelijk domein
De opleiding Social Work bemerkt dat er de afgelopen jaren veel veranderingen hebben plaatsgevonden in het sociaal-maatschappelijke domein, waarbij de rol van de professional is veranderd. Daarnaast lijkt de professional steeds vaker de schuld te krijgen van misstanden binnen de hulpverlening. Dit roept veel maatschappelijke vragen op, zoals: wie neemt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van onze kinderen en waar liggen de prioriteiten van de professionals? Als opleider van de professional van de toekomst maakt de opleiding Social Work zich zorgen over deze thema’s en vindt het van belang hierover met andere professionals in gesprek te gaan.  

Programma
Datum: 14 maart 2018 Locatie: HZ (Atrium) Tijd: 16.00 uur tot 17.15 uur. Vanaf 15.30 is de inloop, na afloop is er een gezamenlijke afsluiting met een hapje en een drankje.

Aanmelden
Alle professionals werkzaam binnen het domein Zorg & Welzijn en Educatie & Pedagogiek en studenten zijn welkom op vrijdag 14 maart om de middag bij te wonen. Meld je hier aan.