VSBfonds heeft een beurs voor studie of onderzoek in het buitenland. Met een VSBfonds Beurs kun je na afronding van je opleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit in het buitenland verder studeren of onderzoek doen. De beurs kan tot € 10.000 bedragen.

Aanvragen kan tot en met 1 maart 2018 via een online aanvraagprocedure.

  • Je maakt eerst een account aan.
  • Je hoeft je aanvraag niet in 1 keer af te maken: sla tussentijds je gegevens op, en als je je opnieuw aanmeldt, log je weer in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Het aanmeldformulier wordt automatisch verzonden aan de contactpersoon van de Nederlandse onderwijsinstelling waar jij afstudeert.
  • Eenmaal ingediend kun je het formulier niet meer veranderen.
  • Na 1 maart kun je geen aanvraag meer doen.

Vraag hier direct je beurs aan.

Studieplan
Allereerst stel je zelf een uitgebreid studie- of onderzoeksplan op. De VSBfonds Beurs is voor alle studierichtingen en alle landen van de wereld. Je buitenlandse studie is een nieuwe studie en maakt geen onderdeel uit van een Nederlandse opleiding, maar sluit aan op je afgeronde studie. Dat geldt ook voor onderzoeksplannen. Je wordt ingeschreven aan een in het buitenland erkende hoger onderwijsinstelling. Bekijk de voorwaarden. VSBfonds vindt het belangrijk dat studenten met een functiebeperking ook in het buitenland kunnen studeren. Er zijn voor hen mogelijkheden om een hoger beursbedrag aan te vragen.

Kosten en ervaringen van anderen
Wat kost het globaal om in een ander land te studeren of onderzoek te doen? Benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees het op de pagina kosten en ervaringen.

Meer weten?
Ga naar https://www.vsbfonds.nl/studiebeurzen/beurs-aanvragen en informeer ook bij Astrid Umbgrove, HZ- International Office am.umbgrove@hz kamer L1.10