Vrijheidscollege 3FM radio-dj Angelique Houtveen naar HZ

Op dinsdag 24 november is 3FM radio-dj Angelique Houtveen aanwezig bij de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen voor haar vrijheidscollege 2020!

Angelique Houtveen (1986) is radio-dj bij 3FM waar ze haar eigen programma Angelique presenteert. Ook is ze een graag geziene gast in talkshows. In 2013 won ze de Marconi Award voor 'aanstormend Talent'. In haar college gaat Houtveen op zoek naar de balans tussen vrijheid van expressie in de muziek. Ze bespreekt 'drill rap' en andere 'duivelse' muziek. Wanneer wordt iets 'verboden' muziek?

Over het vrijheidscollege van Angelique Houtveen
In Engeland heeft de drill rapper Rico Racks een verbod opgelegd gekregen: hij mag bepaalde woorden niet meer gebruiken in zijn teksten. Die rechterlijke uitspraak zorgde voor veel opschudding. In historisch perspectief is de vrijheid die een muzikant heeft enerzijds eindeloos, anderzijds zeer beperkt. De jeugd van tegenwoordig maakt volgens iedere generatie weer duivelse muziek. In dit college gaat Angelique Houtveen op zoek naar de balans tussen vrijheid van expressie en 'verboden' muziek.

Bijwonen
Het college vindt plaats op dinsdag 24 november en start om 14.30 uur. Vanwege de coronamaatregelen zijn er slechts een aantal plaatsen beschikbaar voor studenten. Je kunt een ticket voor het college reserveren via de webshop van HZ Cult! Het college wordt live uitgezonden via de HZ livestream en is daardoor ook beschikbaar voor studenten van HZ University of Applied SciencesScaldaUniversity College Roosevelt en middelbare scholen in Zeeland die niet fysiek aanwezig kunnen zijn. 

Voor docenten
Ben je docent aan de HZ, Scalda, University College Roosevelt of van een van de middelbare scholen in Zeeland en wil je dit college live volgen via de livestream? Mail dan de naam van je school en het aantal leerlingen dat je wilt meenemen naar het college naar hzcult@hz.nl.

Over de vrijheidscolleges
In de aanloop naar en op 5 mei worden in het hele land ruim 70 Vrijheidscolleges gegeven. De sprekers van 2020 zijn Philip Freriks, Splinter Chabot, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Angelique Houtveen, Liesbeth Zegveld, Shirin Musa en Bilal Wahib. Alle sprekers delen in een vrijheidscollege hun eigen visie op vrijheid. “We organiseren dit jaar bijna twee keer zo veel colleges als vorig jaar en dat zijn er meer dan ooit. Er is duidelijk een behoefte aan inspirerende verhalen over vrijheid”, aldus Esther Lubberding, directeur van de Vrijheidscolleges.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×