Voordat je naar de HZ komt

De deuren van de HZ gaan vanaf 1 juni weer voor een deel open. Allereerst voor afstudeerpresentaties van studenten, voor medewerkers en later ook voor begeleiding, toetsing en praktijklessen. Daarvoor zijn er in het gebouw van de HZ in Vlissingen en Middelburg verschillende maatregelen doorgevoerd waarmee we de richtlijnen van het RIVM volgen. 

Ben jij binnenkort weer op de HZ? Bereid je dan goed voor. Wij doen er alles aan om jouw bezoek op een veilige manier te laten verlopen.

Lees ook: Samen zetten we stappen vooruit

Een afspraak in een van de gebouwen van de HZ
Je bent op de HZ welkom als je bent uitgenodigd voor je afstudeerpresentatie of als je ingeroosterd bent voor een praktijkles, begeleiding of toetsing. Je kunt de gebouwen van de HZ betreden via de hoofdingang. Medewerkers van de HZ melden zich voor hun bezoek aan via de Self Service Portal op My.HZ, via aanvraag fysieke werkplek.

Routes in het gebouw
In de hal van het gebouw vind je informatie over looproutes. Om 1,5 meter afstand te kunnen houden zijn de meeste gangen eenrichtingsverkeer geworden. Op de grond zijn groene en blauwe voetstappen aangebracht die de looproutes tonen. Om naar de ruimte van jouw afspraak te komen, volg je de blauwe voetstappen. Op drukke kruispunten vind je rotondes die aangeven welke kant je op moet.

Aangekomen op de locatie
Bij iedere ruimte is aangegeven hoeveel personen binnen mogen zijn. Dit geldt voor zowel lokalen, als voor kantoren en toiletten. In lokalen vind je op een aantal stoelen een doek met het verzoek deze stoel vrij te houden. Je mag plaatsnemen op een van de andere stoelen.

Naar de uitgang
Als je afspraak is afgelopen, volg je de groene en daarna blauwe voetstappen om het gebouw te verlaten.

Hygiƫne
In het gebouw vind je op verschillende locaties desinfectiepunten. Wij zorgen ervoor dat het gebouw regelmatig wordt schoongemaakt. Het openstellen van de HZ-gebouwen vraagt ook om eigen verantwoordelijkheid van studenten en medewerkers. Tijdens je bezoek aan de HZ gelden daarom de volgende regels:

  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Was vaak je handen;
  • Volg de bewegwijzering;
  • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf thuis;
  • Ben jij of een huisgenoot benauwd of is er sprake van koorts? Blijf thuis!