Volg live het Vrijheidscollege van Angelique Houtveen & Fresku

Op dinsdag 24 november om 14.30 uur zijn 3FM radio-dj Angelique Houtveen en Fresku aanwezig bij de HZ in Vlissingen voor het vrijheidscollege 2020. Je volgt het Vrijheidscollege live via deze pagina, op Facebook of YouTube.

Stel je vraag
Na afloop gaan Fresku en Angelique met elkaar en met de studenten in gesprek over muziek en vrijheid. Via YouTube is het mogelijk om vragen te stellen aan Angelique Houtveen en Fresku. Het Vrijheidscollege wordt georganiseerd in samenwerking met Vrijheidscolleges, HZ en Bevrijdingsfestival Zeeland. 

Over het college
In Engeland heeft de drill rapper Rico Racks een verbod opgelegd gekregen: hij mag bepaalde woorden niet meer gebruiken in zijn teksten. Die rechterlijke uitspraak zorgde voor veel opschudding. In historisch perspectief is de vrijheid die een muzikant heeft enerzijds eindeloos, anderzijds zeer beperkt. De jeugd van tegenwoordig maakt volgens iedere generatie weer duivelse muziek. Angelique Houtveen gaat op zoek naar de balans tussen vrijheid van expressie en 'verboden' muziek. Dit college wordt omlijst door muziek van oud-Vrijheidsspreker Fresku