Twee winnaars voor de HZ Sternprijs

Op woensdag 9 december is in een online event de HZ Stern voor de beste afstudeerscriptie van 2019-2020 uitgereikt. De winnaars van dit jaar zijn Miriam Günter met haar onderzoek: “Niche market exploration for enhancing quality tourism” en Omar El Nahhas met zijn onderzoek: “Classification of visually unrecognizable steel defects”.

De jury van de HZ Sternprijs heeft besloten om dit jaar twee winnaars van de prestigieuze prijs aan te wijzen. Aldus de voorzitter van de jury, Teunis de Weerd: “Miriam Günter van de opleiding Vitality and Tourism Management heeft met haar scriptie een zeer compleet, creatief en rijke scriptie afgeleverd waarin zij heeft onderzocht hoe door een kwalitatief hoogwaardige kleine markt van voornamelijk Duitse toeristen, het toerismeseizoen in Zeeland kan worden verlengd.” Over Omar El Nahhas van de opleiding Engineering zegt de voorzitter: “Hij heeft in zijn scriptie een erg complex probleem van visueel onherkenbare verontreinigingen in staal(platen) op een eenvoudige manier uitgelegd en aangepakt. Dit heeft hij gedaan door middel van o.a. heldere, beeldende plaatjes en hij heeft aangegeven hoe deze verontreinigingen mogelijk zijn te voorkomen.”

Beiden ontvingen een cheque van € 1.000,- en een, door kunstenares Hetty Heyster ontworpen, bronzen beeld van een stern. De overige genomineerden ontvingen een bedrag van € 500,-.