Terugblik op viering hoogste punt JRCZ

De bouw heeft sinds de viering van het hoogste punt van het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) niet stil gestaan. Zo’n twee weken later is het alweer een stuk verder, maar nog even terugkijken op de bescheiden viering kan geen kwaad.

Gedeputeerde Harry van der Maas geleidde samen met de studenten Naïm Bhoelan (Scalda), Femke Bouwens (HZ) en Cezary Banaszek (UCR) de laatste betonnen plaat naar het hoogste punt. Daarna was er op de bouwplaats, zoals de traditie voorschrijft, pannenbier voor de bouwvakkers en betrokkenen. Medewerkers en studenten werden getrakteerd op cupcakes.

Als alles volgens schema blijft verlopen opent het onderzoekslaboratorium de deuren in september 2022. Vanaf dat moment werken studenten, docenten en onderzoekers van Scalda, HZ en UCR in het JRCZ samen aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van water, voedsel, energie en de biobased economy. Het JRCZ biedt onderdak aan een engineering-, chemie-, datalab en ecologielab. Het vier lagen tellende gebouw, waarin veel glas is verwerkt, wordt geheel voorzien van state of the art apparatuur. In de zogenaamde makerspaces – grote, open ruimten op elke laag - wordt door de gebruikers gewerkt aan opdrachten uit de praktijk. Hier kunnen ze elkaar inspireren, ondersteunen en van elkaar leren.

Campus Zeeland
Het JRCZ is onderdeel van Campus Zeeland en geeft het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs in Zeeland een impuls. Het onderzoekslaboratorium versterkt het innovatieve vermogen van de provincie. Bovendien maakt het Zeeland aantrekkelijker voor studenten en kennisprofessionals.