Talent voor Zeeland is een initiatief dat hbo- en wo-studenten koppelt aan topwerkgevers in Zeeland. HZ University of Applied Sciences is één van de partners in het nieuwe project.

Elk halfjaar start Talent voor Zeeland met een nieuwe lichting trainees. Zij werken anderhalf jaar lang aan vraagstukken en projecten voor werkgevers zoals de provincie Zeeland, Adrz en Zeeuwland. De ambitieuze en gedreven jongen werken vier dagen en volgen één dag per week het traineeprogramma Talent voor Zeeland van Add Vision. HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren heeft in de eerste periode een aantal sessies over innovatiecapaciteiten verzorgd.

Kickstart

Met het programma geven de young professionals hun carrière een kickstart. Voor werkgevers in Zeeland is het een kans om talent aan zich te binden. De eerste lichting talenten is in oktober begonnen.

Voor de volgende ronde in april 2022 kunnen afgestudeerden een open sollicitatie sturen via de website van Talent voor Zeeland. Je moet minimaal een afgeronde hbo-opleiding hebben en maximaal twee jaar serieuze werkervaring. Solliciteren kan tot 1 maart 2022. Trainees worden op basis van hun interesses en ambities bij een passende werkgever geplaatst.

Bedrijven in Zeeland die willen samenwerken met jonge talenten kunnen zich ook aanmelden. Kijk voor de voorwaarden op de website.