Ruim 190 studentondernemers uit Zeeland staan te trappelen van ongeduld, want het is bijna zover: de Marktdag van stichting Jong Ondernemen in Middelburg. Op vrijdag 5 april doen de studenten er alles aan om hun product of dienst aan de man te brengen. De Markt in Middelburg wordt voor één dag omgetoverd tot een ware jonge ondernemersbeurs. Studenten klaar, verkopen maar!

De afgelopen maanden hebben de studenten hard gewerkt aan de ontwikkeling van hun eigen product of dienst. Ze nemen allemaal deel aan het Junior of Student Company programma van Jong Ondernemen. Tijdens dit ondernemerschapsprogramma starten studenten in teamverband een eigen bedrijf op, leiden dat een jaar lang en maken kennis met alle facetten van het ondernemerschap. Daar hoort verkopen natuurlijk ook bij. Om de studentondernemers kennis te laten maken met het verkoopvak, organiseert Jong Ondernemen in het hele land een aantal Marktdagen, waaronder één op 5 april in Middelburg. Het doel van deze dag is om de studenten te laten ervaren hoe ze hun zelfbedachte en ontwikkelde product of dienst het beste kunnen verkopen. 

Prijsuitreiking
Gedurende de Marktdag loopt er een vakjury rond om de studenten te observeren en gesprekken met hen aan te gaan. De bevindingen van de juryleden worden aan het einde van de dag samengevoegd en om 15.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De studentenbedrijven die qua presentatie, klantbenadering en overall concept het meest overtuigend zijn, gaan met een geldprijs naar huis. 

Regiofinale
Na de Marktdag vindt er van 16.00 tot 17.00 uur de Regiofinale plaats voor een aantal Student Companies. In een pitch van 2 minuten moeten de studentondernemers van het mbo en hbo de jury overtuigen voor een plek in de halve finale van de competitie Student Company van het Jaar 2019. De drie beste studentenbedrijven gaan door naar de halve finale op 17 mei.

Benieuwd naar wat de studenten allemaal verkopen? Kom dan vrijdag 5 april tussen 10.30 en 15.00 uur naar de Markt in Middelburg. Je kunt ook van 16.00 tot 17.00 uur de Regiofinale bijwonen. Tot dan!