Studenten HZ presenteren poster onderzoekresultaten

Het afgelopen half jaar hebben derdejaarsstudenten van de HZ praktijkgericht onderzoek gedaan naar diverse vraagstukken. Zij hebben onder andere onderzocht hoe de bruggen in Zeeland functioneren, maar ook hoe de oceaan beschermd kan worden tegen plastic afval. Op donderdag 31 mei 2018 presenteren de studenten hun onderzoekresultaten door middel van een posterpresentatie op het balkon in het Atrium van de HZ.

Onderzoek voor het lectoraat
In het kader van de minor ‘Research and Innovation’ hebben 28 studentgroepen, in samenwerking met de onderzoekgroepen van de verschillende lectoraten van de HZ, onderzoek uitgevoerd. De HZ heeft verschillende lectoraten die continu praktijkgericht onderzoek uitvoeren, waarbij de vraag vanuit de beroepspraktijk en maatschappelijke relevantie centraal staat. Studenten dragen hier onder andere aan bij via de minor Research and Innovation. Een greep uit de onderzoeken die op 31 mei gepresenteerd worden:

  • Voor Rijkswaterstaat is een analyse gemaakt van data die studenten hebben verkregen van 21 bruggen in Zeeland, om inzicht te krijgen in het functioneren van de bruggen.
  • Voor PZEM hebben studenten door middel van data analyse onderzocht hoe het energieverbruik in Nederland van minuut tot minuut kan worden voorspeld.
  • Hoe kan de offshore industrie worden verduurzaamd om zo de oceaan te beschermen: hoe verspreidt plastic afval zich en waar spoelt het aan. Hoe kan met behulp van beeldherkenningstechniek de verspreiding van afval gedetailleerd in kaart worden gebracht om mogelijk in de toekomst hier efficiënter en effectiever op in te kunnen grijpen?
  • Voor Zeeland Connect onderzochten studenten hoe door middel van een interactief netwerkmodel de toeleveringsketens in Zeeland kunnen worden geoptimaliseerd.

De onderzoeken worden tussen 09.30 en 13.00 uur gepresenteerd en het evenement is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden en betrokkenen uit het werkveld. Lectoren en medewerkers van onderzoekgroepen zijn aanwezig voor het beantwoorden van eventuele vragen. Om 10.30 uur geeft Bert Schollema, managing director van de Academie voor Technologie & Innovatie aan de HZ, een introductie over de minor.

Een overzicht van alle te presenteren onderzoeken vind je hier.